Mārtiņš Rītiņš atgriezīsies "Vincentā" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Rītiņš
Mārtiņš Rītiņš Foto: Ieva Lūka/LETA

2017. gadā populārais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš paziņoja, ka pamet restorānu "Vincents", kuru vadīja 23 gadus. Žurnāls "Vakara Ziņas" vēsta, ka Rītiņš nolēmis atgriezties restorānā.

"Esmu atgriezies pie savas ģimenes -  "Vincenta" komandas - ar vēl viedāku redzējumu un vīziju par to, kā augt vēl augstāk," Rītiņš apstiprina "Vakara Ziņām".

Vēstīts, ka taps pilnībā jauna vīzija restorāna telpām, un ēdienkartē būs mūsdienīgi latviešu, kā arī Eiropas ēdieni. Būs arī īpaša ēdienkarte veģetāriešiem.

"Es vēlos padarīt "Vincentu" par vēl nozīmīgāku daļu no Latvijas restorānu un viesmīlības kultūras, lai visi kopā veidotu Rīgu kā vēl izcilāku gardēžu galamērķi un piesaistītu starptautisku uzmanību," apņēmības pilns ir šefpavārs.

Restorāns tiks atklāts 1. septembrī.

Rītiņš restorānu vadīja kopš tā dibināšanas 1994. gadā līdz pat 2017. gadam. Šajā laikā viņš saņēma Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, un Latvijas Triju zvaigžņu V šķiras ordeni. Cita starpā Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014. gadā - arī par Gada šefpavāru.

Pēc aiziešanas no restorāna viņš "vēlējās atpūsties, ceļot pa pasauli un apceļot Latvijas laukus".

Nesen Rītiņš, viesojoties Armanda Tripāna raidījumā "Rezervēts" pauda nožēlu, ka pametis restorāna komandu, nodēvējot par savu ģimeni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu