"Šī ir lieliska statuja." Bikšes skulptūra "Mediķi pasaulei" iekaro pasaules medijus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēlnieka Aigara Bikšes statuja "Mediķi pasaulei", kas atklāta otrdien, 16. jūnijā, jau izpelnījusies vairāku pasaules lielāko mediju uzmanību.

Savā "Instagram" statujas fotoattēlu publicējusi britu raidsabiedrība BBC, rakstot, ka tā ir "veltījums veselības aprūpes darbiniekiem visā pasaulē par viņu pašaizliedzību koronavīrusa pandēmijas laikā".

To atzinīgi novērtējuši arī liela daļa komentētāju, rakstot, piemēram, ka "šī ir lieliska statuja" un ka tā ir "vienreizējs veltījums veselības aprūpes darbiniekiem visā pasaulē".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

Mediķiem veltītās statujas dēļ Latvijas vārds izskanējis arī citos pasaules medijos. Par to ir raksti, piemēram, raidsabiedrības CNN mājaslapā, vienā no Indijas lielākā laikraksta "Hindustan Times" vietnē, kā arī virknē mazāku izdevumu. Tāpat statujas atklāšanas video  publicēts populārā ASV raidījuma "CBS Sunday Morning" "Facebook" lapā.

Jau vēstīts, ka pateicībā par mediķu pašaizliedzībuRīgā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atklāta sešus metrus augstu skulptūra "Mediķi pasaulei".

Bikše aģentūrai LETA pauda, ka spēcīgi satricinājumi palīdz skaidrāk saskatīt patiesas vērtības. Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 pandēmija ļāvusi saprast, cik patiesībā sabiedrībai ir svarīgi un ikdienā nenovērtēti veselības aprūpē strādājošie - cilvēki, kuri riskēja ar veselību un dzīvību, palīdzot saslimušajiem, uzsvēra Bikše.

Tēlnieks pavēstīja, ka skulptūra apzināti radīta iespaidīgā izmērā, lai parādītu, ka cilvēki veselības problēmu gadījumā ir kā bērni - atkarīgi no mediķu rūpēm, gādības un zināšanām. Paredzēts, ka garāmgājēji varēs nofotografēties pie skulptūras, arī pastiepjoties un pieskaroties mediķes rokai.

Bikše norādīja, ka mediķi uzņemas atbildību par mūsu veselību, kad esam saslimuši. "Ar šo skulptūru vēlamies pateikt, ka mūsu kā sabiedrības pienākums ir uzņemties atbildību par to, lai mediķiem būtu atbilstoši apstākļi un materiālais novērtējums savu pienākumu veikšanai," skaidroja tēlnieks.

Bikše uzsvēra, tā ir sabiedrības iniciatīva, kuras realizēšanā pēc tēlnieka aicinājuma iesaistījās gandrīz 20 uzņēmumi, dāvinot materiālus, darbarīkus, piešķirot māksliniekam palīgus, telpas, vedot materiālus un pašu skulptūru, kā arī uzstādot to.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu