Latvijā dzīvojošais brazīlietis Felipe par skarbo pieredzi ar rasismu: Bērnībā es negribēju būt melnādainais (22)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viena no aktuālākajām tēmām pasaulē šobrīd ir rasisms. Brazīliešu izcelsmes reperis un futbolists Felipe Gabriels Ksavjērs, kurš jau kādu laiku dzīvo, strādā un studē Latvijā, savā nesen ievietotajā "Youtube" video atklāti stāsta par paša piedzīvoto rasismu Latvijā.

"Rasisms Latvijā ir jūtams ne tikai pret melnādainajiem, bet arī pret indiešiem. Pirms diviem gadiem es meklēju dzīvokli. Un šeit ir tā, ka ja tu esi indietis vai uzbeks, tad jāmaksā sešu mēnešu depozīts. Tas ir rasisms un tas ir nelegāli. Visiem ir jāmaksā viens mēnesis. Cilvēks nav vainīgs pie tā, kur viņš piedzimst un kāda ir viņa ādas krāsa,"’ video min Felipe.

Felipe uzskata, ka viss ir atkarīgs no mums pašiem un no tā, kā mēs šajā jautājumā izglītojam bērnus: "Latvija ir ļoti maza. Mums vajag uzmanīties, ko mēs sakām bērniem. Viņi klausās un domā, ka tā ir normāli."

Felipe stāsta, ka Brazīlijā skolā viņš un viņa māsa ir bijuši vienīgie melnādainie bērni, tāpēc viņiem nav bijis viegli. "Bērnībā es negribēju būt melnādainais. Es gribēju būt "normāls". Tagad es ļoti lepojos ar savu ādas krāsu."

Arī pirmie gadi Latvijā Felipem nav bijuši tie vieglākie: "Esmu veikalā un katru reizi apsardze man seko, jo domā, ka es varu kaut ko nozagt. Restorānos man ir teikuši, lai uzvelku citas drēbes. Lidostās mani ļoti uzmana, jo domā, ka es darīšu ko sliktu. Cilvēki saka, ka tas nav tāpēc, ka es esmu melnādainais, taču tā diemžēl ir."

Tomēr Felipem ir cerība, ka pēc šīm pasaulē notiekošajām pārmaiņām viss mainīsies uz labu.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu