Covid-19 pandēmija iegājusi "jaunā un bīstamā fāzē". PVO brīdina par vīrusa izplatības paātrināšanos (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīžu veikšana.
Covid-19 analīžu veikšana. Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā koronavīrusa pandēmija iegājusi "jaunā un bīstamā fāzē", piektdien, 19. jūnijā, paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot, ka vīrusa izplatīšanās paātrinās.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss sacīja, ka trešdien PVO tika ziņots par vairāk nekā 150 000 jaunu inficēšanās gadījumu, kas ir līdz šim lielākais skaits vienas dienas laikā.

Viņš norādīja, ka gandrīz puse jauno inficēšanās gadījumu reģistrēti Amerikā, bet liels skaits konstatēts arī Dienvidāzijā un Tuvajos Austrumos.

Gebreiesuss sacīja, ka daudziem cilvēkiem ir apnikusi sēdēšana mājās un tas ir saprotams, un saprotams arī tas, ka valstis vēlas atvērt savas ekonomikas.

"Bet vīruss joprojām ātri izplatās, tas joprojām ir nāvējošs un vairums cilvēku joprojām ir uzņēmīgi pret to," norādīja Gebreiesuss.

Viņš aicināja valstis un cilvēkus saglabāt modrību cīņā pret šo vīrusu un uzsvēra, ka tādi pasākumi kā sociālā distancēšanās, masku valkāšana un roku mazgāšana joprojām ir būtiski.

Pasaulē ar jauno koronavīrusu līdz šim inficējušies vairāk nekā 8,5 miljoni cilvēku, no kuriem vismaz 454 000 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu