Video ⟩ Zemnieks izpeldas applūdušā labības laukā Kubulu pagastā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Jānis Auziņš

Balvu novada Kubulu pagastā vienas nakts laikā nelielā teritorijā nolija tik stiprs lietus, ka lauksaimnieka Jāņa Auziņa lauks pārvērtās par ezeru, bet blakus laukam izveidojās ceļa nogruvums, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

"Šodienas sējumu apskate izvērtās mazliet neparasta. Pēc pavasara darbiem vismaz peldēšanas sezonu beidzot atklāju. Pelde graudaugu laukā uzlabo veselību, bet bonusā pāris sirmi mati. Foto stāvu visā augumā," pie sava ieraksta sociālajā vietnē "Facebook" raksta lauksaimnieks.

Auziņš dažādos Balvu novada pagastos apsaimnieko vairāk nekā 500 hektārus un laukus ir apdrošinājis. Nopostītā vieta gan ir apsēta visvēlāk, apdrošināšanai bija pieteikta, taču tā spēkā stājās nākamajā dienā pēc lielā negaisa.

Šogad kompensācija nav paredzētas arī no Zemkopības ministrijas puses. Šāda veida lietusgāze vienā konkrētā punktā lauksaimnieka pieredzē ir pirmo reizi, vēstī LTV raidījums "Dienas ziņas".

Auziņš uzsver, ka, ja nodarbojas ar lauksaimniecību, šādām lietām ir jābūt gatavam.

"Man dienas laikā varbūt ūdens aizgāja, bet, ja tas nebūtu izdarīts, varbūt stāvētu divas līdz trīs dienas, tas būtu vēl sliktāk. Es no savas puses esmu visus galus attīrījis, un problēma ir tāda, ka, es, protams, varētu arī tīrīt pats, bet tur ir jābūt saskaņojumiem ar trīs iestādēm, būtībā tas ir valsts pārziņā," norāda Auziņš.

Ar līdzīgu situāciju 2017. gadā saskārās kāds puisis no Latgales. Arī viņa lauks applūda. Kartīgais zemnieks pēc dabas katastrofas nežēlojās, bet izmantoja vienreizējo iespēju nopeldēties kviešu laukā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu