Parūpējies par savu īpašumu un palīdzi kaimiņam. Policija aicina svētku laikā parūpēties par mājokļu drošību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Durvju slēdzene.
Durvju slēdzene. Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) aicina iedzīvotājus gaidāmajās svētku brīvdienās parūpēties par sava mājokļa drošību un palīdzēt pieskatīt kaimiņu īpašumus, informēja VP.

Dodoties brīvdienās, ir īpaši svarīgi aizslēgt mājokļa durvis, aizvērt logus un balkonus. Uz balkona nav ieteicams glabāt vērtīgas lietas arī tad, ja tas atrodas augstāk par otro stāvu.

Tāpat policija aicina solidarizēties ar uzticamākajiem kaimiņiem un dodoties brīvdienās, palūgt viņiem pieskatīt mājokli.

Mājoklī vērtslietas un skaidru naudu ieteicams glabāt kvalitatīvā seifā, kas piestiprināts pie nesošās sienas vai grīdas.

Domājot par mājokļa drošību ilgtermiņā, ir vērts ierīkot signalizāciju. Ja saimnieku prombūtnes laikā signalizācija ir iedarbojusies, nekādā gadījumā nedrīkst atteikt apsardzes darbinieku ierašanos, paļaujoties uz to, ka tā ir viltus trauksme. Privātmājās signalizācija jāaktivizē tajos stāvos, kur neviens neatrodas.

Savukārt videonovērošanas kameru ierīkošana zādzības gadījumā var palīdzēt policijai ātrāk noskaidrot vainīgo personu identitāti un atgūt zagtās mantas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu