"Padevās tikai tādēļ, ka vairs neredzēja pretiniekus." Jaunas detaļas par traģisko apšaudi Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lilli Tölp

Saskaņā ar sākotnējām liecībām, Lihula šāvejs Miks Tarraste padevies tikai tādēļ, ka mežā vairs nav redzējis pretiniekus, vēsta portāls "Rus.Postimees".

Asinspirti sarīkojušā šāvēja motīvi joprojām nav skaidri. Līdz šim nelielās pilsētas iedzīvotājiem mēģināts radīt iespaidu, ka notikumi bijuši neprāta sekas, kas traģiski beidzās neveiksmīgu apstākļu sakritību dēļ. Tarraste ar advokāta starpniecību izteicis nožēlu par izdarīto un sacījis, ka nodarītajam nav attaisnojumu.

Pašlaik prokuratūra sīki nekomentē lietas apstākļu, bet informācija, kas nonākusi "Postimees" rīcībā, rada daudz aukstasinīgāku Tarrastes darbību ainu.

Devās karā

Taraste devās katrā, taču pagaidām nav zināms, kāpēc. Kad viņš pēc apšaudes padevās policijai, pie vīrieša vēl bija gana daudz munīcijas un ieroču, lai vēl gana ilgi turpinātu uguni.

Kā zināms "Postimees", Taraste sākotnējās liecības sacījis, ka padevies tikai tādēļ, ka tumsā caur optisko tēmekli vairs nav redzējis pretiniekus. Sakāve bija neizbēgama un karš - zaudēts. 

Vēlme nogalināt

Tajā pašā laikā jauni apstākļi skaidri norāda, ka Tarraste rīkojās aukstasinīgi un pārdomāti. Arī fakts, ka viņš izmantoja optisko tēmekli un no 100 metru attāluma šāva policistam galvā liecina, ka viņam bija mērķis nogalināt. 

To ņemot vērā, šāvēja nožēla un atvainošanās vēstule varētu nešķist godīgi, kaut gan viņa advokāts norāda, ka tā ir. "Ja cilvēks, lai kas viņš arī nebūtu, uzzina par sekām, kas radušās šajā stāstā, es nevaru iedomāties cilvēku, kurš to nenožēlotu. Šī nožēla noteikti ir patiesa," sacīja advokāts.

Tarraste tiek turēts aizdomās par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos un slepkavības mēģinājumu. Par slepkavību vainu pastiprinošos apstakļos soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 20 gadiem vai ar mūža ieslodzījumu, bet par netīšu slepkavību - ar sešiem līdz 15 gadiem cietumā.

Notikumu hronoloģija:

  • 6. jūnijs, līdz plkst. 21.45. Miks Taraste ar zilu "Subaru" automašīnu pārbrauc pāri mauriņam un ielido Lihulas "Olerex" degvielas uzpildes stacijā. Viņš taranēja divus benzīntankā stāvošus auto.
  • Plkst. 21.45. Policija saņēmusi izsaukumu par agresīvo braucēju. Pēc aculiecinieku stāstītā, vīrietis pirms došanās uz šosejas, sasit videonovērošanas kameru, kas atradās vistuvāk degvielas uzpildes stacijai.
  • Plkst. 21.45. Pēc aculiecinieku stāstītā, motociklists sāk dzīties pakaļ negadījumu vaininiekam un viņam sekoja vēl divas automašīnas.
  • Taraste pamatā brauca pa ceļa malu. Aptuveni puskilometru pirms Tuudi-Raudtee krustojuma viņš pazaudēja mašīnas buferi un numurzīmi.
  • Viņam izdevās atkal atgriezties uz ceļa. Apmēram 300 metru attālumā no šosejas, Taraste iebrauca grāvī. Automašīna palika guļus uz sāniem.
  • Viņam sekojošais motociklists apstājās dažus metrus aiz avarējušā "Subaru", kurš bija ielidojis grāvī. Taraste izkāpa no automašīnas un nošāva motociklistu, kurš uz vietas mira.
  • Ap plkst. 22.01. Trauksmes centrs saņēma zvanu, ka dzirdēti šāvieni.
  • Pēc motociklista nošaušanas bruņotais Taraste devies uz Dzelzceļa staciju.
  • Ap pulksten 22.20. Ieradās pirmā policijas patruļa.
  • Ap pulksten 22.25. Taraste nogāja apmēram 800 metrus pēc motociklista nošaušanas, kad viņam pretī brauca automašīna "Žigulis", kurā atradās 58 gadus vecs vīrietis, 61 gadu veca sieviete un viņu trīs mazbērni: trīs, piecus un deviņus gadus veci.
  • Taraste atklāja uguni uz automašīnu. Pēc policijas sniegtās informācijas, automašīnā bija vairāki desmiti ložu caurumu. Ievainotais vadītājs turpinājis braukt un apstājās tikai tajā vietā, kur tika nošauts motociklists.
  • Taraste paslēpās mežā.
  • Pulksten 22.45. Policija ieradās traģisko notikumu vietā.
  • Policija meklēja šāvēju, tika iesaistīts arī helikopters. Rezultātā policisti aplenca Tarasti. Šāvējs raidīja šauteni policista virzienā un izšāva - lode trāpīja pa policista ķiveri.
  • Ap pulksten 00.40. Taraste tika aizturēts dažus kilometrus no notikuma vietas, netālu no tās pašas degvielas uzpildes stacijas, kur viss sākās.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu