Ķigurs kaldina FK "Liepāja" uzvaru virslīgas spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien "Liepājas" komanda otrās kārtas mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, lielā mērā pateicoties Mārtiņa Ķigura diviem gūtajiem vārtiem.

Otrās kārtas pēdējā spēlē "Liepāja" ar 3:0 (1:0) apspēlēja "Metta" komandu.

Spēle norisinājās ar nelielu mājinieku pārsvaru, un vārti tika gūti 27.minūtē, kad pa laukuma centru liepājnieks Mārtiņš Ķigurs lauzās tuvāk vārtiem, aiz muguras atstājot divus viesu komandas spēlētājus, un, stiepjoties pēc bumbas, ar atsitienu no vārtu pārliktņa raidīja bumbu vārtu labajā stūrī - 1:0.

50.minūtē Ķiguram padevās vēl iespaidīgāks sologājiens, taču bumba pēdējā brīdī palēcās un aizspurdza augstu pāri vārtiem.

Savu izdevību Ķigurs izmantoja piecas minūtes vēlāk, no aizsarga atlēkušo bumbu tehniski ar kreiso kāju raidot pāri vārtsargam un garām aizsargam vārtu labajā stūrī - 2:0.

Trešos vārtus mača 77.minūtē guva mājinieku 77.numurs Ričards Fraidejs, kurš bija aktīvs visu laiku kopš došanās laukumā uz maiņu. Viņš no labās puses pēc Artūra Karašauska piespēles spēja izmantot nokļūšanu aci pret aci ar viesu vārtsargu Helmutu Saulīti - 3:0.

Kurzemnieki sezonas ievadā viesos ar 2:0 uzveica "Daugavpili", ar divām filigrānām piespēlēm izceļoties Artūram Karašauskam. Turpretī "Metta" komandai zaudējums 1:2 pret "Spartaku", taču skaists tālsitiens jaunā Raimonda Kroļļa kontā.

Vēju pilsētas komandas rindas starpsezonā papildināja ne tikai Karašausks un citi pašmāju futbolisti kā Edgars Vardanjans un Vladislavs Gabovs, bet arī, piemēram, aizpērn Pasaules kausa finālturnīrā spēlējušais tunisiešu aizsargs Ramī Beduī. Komandā no kodola palikuši vārtsargs Valentīns Raļkevičs, aizsargi Deniss Ivanovs, Andris Jurkovskis un Sejdins Keitā, kā arī pussargi Dodo un Kristians Toress.

Neilgi pirms sezonas sākuma šķīrās futbola kluba "Liepāja" un galvenā trenera Andreja Kaļiņina ceļi, viņa pienākumus pārņemot baltkrievam Dmitrijam Mološam.

"Metta" komandu starpsezonā pameta ilggadējais vārtsargs Dāvis Ošs, tāpat ar vienību vairs nav uzbrukuma līdera Tamirlana Džamalutdinova, kurš karjeru turpina Bosnijā un Hercegovinā, kā arī citas komandas atraduši Kristaps Liepa un Kabelo Seriba, bet Kirils Ševeļovs noslēdzis futbolista gaitas. "Metta" vienībai gan ir plašas rezerves akadēmijā, kā arī futbolisti, kuri sevi jau pierādījuši virslīgā.

Iepriekšējā sezonā visās četrās savstarpējās spēlēs ar vienu vārtu starpību uzvarēja liepājnieki.

Pirmajās divās kārtās maksimāli iespējamos sešus punktus ieguvušas RFS, Jūrmalas "Spartaka", "Liepājas" un "Jelgavas" komandas, pa trim punktiem ir "Riga" un "Ventspilij". Bez punktiem palikusi "Metta", "Daugavpils", "Tukums 2000"/TSS un "Valmiera".

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmiera", Jūrmalas "Spartaks", "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000"/TSS.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu