"Tas ir stulbākais, ko viņš varēja izdarīt." Šūmahera menedžeris atklāj sportista karjeras lielāko kļūdu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AFP / Scanpix

Leģendārā F-1 pilota Mihaela Šūmahera ilggadējais menedžeris Vilijs Vebers sarunā ar "Motorsport-Total" atklājis, kas, viņaprāt, ir vācieša karjeras lielākā kļūda.

Sarunas gaitā Vebers atklāja, kāpēc viņa un Šūmahera ceļi ir šķīrušies. Bijušais vācieša menedžeris uzsvēra, ka tam ir bijuši divi iemesli.

Pirmkārt, Vebers ir bijis kategoriski pret Šūmahera lēmumu 2010. gadā atgriezties trasē.

"Visu cieņu, bet tas ir stulbākais, ko viņš varēja izdarīt. Viņš man stāstīja, ka jūtoties garlaikots un viņam esot nepieciešams braukt. Es sacīju: "Mihael, ko tu ar to gribi panākt? Tu vari tikai zaudēt. Tu vairs nevari uzvarēt, jo visu jau esi uzvarējis. Tu esi visu laiku labākais pilots un stāvi uz paša augstākā pjedestāla." Bet viņš vienkārši negribēja manī ieklausīties," stāstīja Vebers, kurš par Šūmahera menedžeri strādāja 20 gadus.

Tāpat Vēbers izteicās, ka vairs nav bijis gatavs aizņemtajam dzīvesveidam, ko pieprasa aktīva F-1 braucēja menedžera amats. Tāpat viņš arī uzsvēra, ka atgriešanās trasē bija leģendārā vācieša, iespējams, lielākā karjeras kļūda.

"Es vairs negribēju kravāt koferus, negribēju būt lidmašīnā 24 stundas diennaktī. No manis tas prasīja daudz. Es piedāvāju Mihaelam variantu, ka palīdzēšu ar Eiropas sacīkstēm, bet izlaidīšu pārējos "Grand Prix". Tad viņš atgriezās un teica: "Zini, Vilij, es padomāju un sapratu, ka to darīšu kaut vai viens pats." Uz to es atbildēju: "Mihael, šī būs milzu kļūda. Liecies mierā!" Bet viņš nepaklausīja," atcerējās Vēbers.

Bijušais menedžeris paredzēja, ka Šūmahera atgriešanās trasē nebūs veiksmes stāsts un tā tas arī notika, jo nākamo trīs sezonu laikā, pārstāvot "Mercedes" vienību, vācietis uz goda pjedestāla kāpa tikai vienu reizi.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu