"Mentāli jūtos gatavs spēlēm." Artūrs Žagars par sniegumu, atsākoties Spānijas līgai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: acb.com

Lai arī Spānijas augstākās līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīrs ar 12 komandu līdzdalību Badalonas "Joventut" nav iesācies labi, Latvijas izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars ir apņēmības pilns sevi apliecināt jau nākamajos dueļos, pirmdien sarunā ar vietējiem žurnālistiem teica sportists.

Badalonas "Joventut" svētdien piekāpās Malagas "Unicaja" ar 89:98. Žagars šajā duelī izcēlās ar četriem punktiem, bet laukumā pavadīja 11 minūtes un 15 sekundes.

"Vakar zaudējām Malagas klubam, taču mums priekšā vēl ir divas spēles. Kamēr esam šeit, noteikti izmantosim katru sev doto iespēju," komandas motivāciju, neraugoties uz ne pārāk labajiem rezultātiem, skaidro Žagars. 

Saspēles vadītājs arī neslēpa, ka šā brīža spēļu grafiks ir gana piesātināts, tāpēc jāaprod ar jaunajiem apstākļiem.

"Ir nedaudz jocīgi aizvadīt trīs spēles nedēļas laikā, tomēr tāda ir situācija. Iepriekš trīs mēnešu pavadījām karantīnā, tāpēc šobrīd esam gandarīti, ka varam spēlēt basketbolu," ar smaidu sejā saka latvietis, kurš norādīja, ka izveidotās grupas ir ļoti spēcīgas. "ACB līgā ikviena komanda var uzvarētu otru. Visas spēles ir sīvas, kā arī abas grupas ir līdzīgas spēkos. Būs interesanti redzēt, kāds būs "Final 4" sastāvs."

"Kopumā sajūtas ir labas. Šādā situācijā nav bijis neviens. Jūtos kā U-18 turnīrā, kur visas izlases dzīvo vienā viesnīcā un aizvada savstarpējās spēles. Vienīgi jocīgi, ka tribīnēs nav skatītāju."

Uz sezonas noslēgumu Valensijā Badalonas klubs devās ar sastāvu, kura vidējais vecums ir 22 gadi. Žagars gan pauda pārliecību, ka gados jaunais sastāvs ir tikai priekšrocība, jo spēlētājiem ir pietiekami daudz enerģijas, lai turētu spēles tempu.

"Man šķiet, ka esam jaunākā komanda šajā turnīrā, tāpēc fiziskā sagatavotība un temps ir mūsu spēcīgās puses. Daudziem puišiem šī ir lieliska iespēja sevi pierādīt, tāpēc cenšamies izbaudīt spēles," pauda Žagars. "Pašam varbūt nav bijušas tās labākas spēles, un arī vairāki metieni nav iekrituši grozā, taču mentāli jūtos gatavs spēlēm."

Sezonas noslēguma turnīrā "Joventut" A grupā pirmo spēli aizvadīja pret Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona", piedzīvojot zaudējumu ar 92:96. Savukārt otrajā duelī ar 86:79 izdevās apspēlēt Bilbao "RetaBet". Žagars pirmajā mačā iekrāja piecus punktus, bet pret Bilbao klubu izcēlās ar diviem punktiem.

Nākamā kārta A grupā notiks otrdien.

Pēc trim spēļu kārtām A grupā ar trim uzvarām pirmo vietu ieņem "Barcelona", kurai ar diviem panākumiem seko Artūra Kuruca Vitorijas "Kirolbet Baskonia". "Joventut" ar vienu uzvaru atrodas ceturtajā pozīcijā. 

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiek noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās trešdien.

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu