Svini apdomīgi, lai Jāņi nekļūst traģiski. Arī svētku laikā jāatceras par drošību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki lec pāri ugunskuram. Ilustratīvs attēls.
Cilvēki lec pāri ugunskuram. Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Daudziem Jāņi ir svētku laiks, turklāt šogad svinēt var piecas dienas pēc kārtas. Diemžēl ik gadu pārgalvības vai alkohola lietošanas dēļ gūst traumas, kam var būt traģiskas sekas, tāpēc neatliekamie dienesti atgādina, ka arī svētkos jāparūpējas par savu un citu drošību.

Kā norāda Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) situācija gadu no gada nemainās un cilvēki svētku laikā gūst dažādas traumas un apdegumus.

NMPD aicina sargāt sevi un savus tuvos un izveidojis pamācību, kā nesabojāt Jāņu nakti.

Foto: Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) atgādina, kā negūt apdegumus. Tāpat kā NMPD, arī VUGD atgādina, ka grila vai ugunskura iedegšanai jāizmanto tikai tam paredzēts degšķidrums, nevis, piemēram, benzīns.

VUGD arī atgādina, ka ugunskuram vai grilam jāatrodas drošā attālumā no ēkām, kokiem un citiem degošiem priekšmetiem.

VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieks Jānis Grīnbergs LTV raidījumā "Rīta Panorāma" aicināja "svētkus svinēt apdomīgi, lai tie nekļūtu traģiski".

Jāatceras ne tikai par ugunsdrošību, bet arī par drošību uz ūdens. Grīnbergs atgādināja, ka cilvēki nereti iet bojā peldot. 

"Visbiežāk tie ir cilvēki, kas peldēt māk, bet pārgalvība kopā ar alkoholu vai citām apreibinošām vielām tomēr dara savu," atgādināja VUGD pārstāvis.

Savukārt Valsts policijā (VP) atgādina, ka nevajag braukt agresīvi un "novēl nokļūt savās svinību vietās droši un bez rētām". VP arī norāda, ka svētkos uzraudzīs satiksmi ar mērķi kontrolēt, lai autovadītāji nebrauc alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu reibumā.

VP aicina sargāt līdzcilvēku dzīvības, nesēžoties pie stūres reibumā pašam un neļaujot to darīt arī citiem.

Atšķirībā no citiem gadiem, šajos Jāņos jāņem vērā vēl viens drauds - koronavīruss. Kaut gan ārkārtējā situācija nav atcelta, vīruss nekur nav izzudis, tādēļ Veselības ministrija aicina tos, kuri plāno līgot plašākā lokā, lejupielādēt lietotni "Apturi Covid".

Savukārt tie, kuri nejūtas veseli, aicināti būt atbildīgi un palikt mājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu