Kirilam Serebreņņikovam Krievijas prokuratūra pieprasījusi piespriest sešu gadu cietumsodu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka / LETA

Krievijas prokuratūra pieprasījusi sešu gadu cietumsodu režisoram Kirilam Serebreņņikovam, kurš apsūdzēts lietā par Maskavas Gogoļa centra teātra projektam piešķiro valsts līdzekļu piesavināšanos.

Daudzkārt godalgotais režisors Serebreņņikovs, kurš iestudējis teātra izrādes arī Latvijā, tika aizturēts 2017. gada augustā un apsūdzēts, ka kopā ar sabiedrotajiem piesavinājies 133 miljonus rubļu (1,7 miljonus eiro pēc pašreizējā kursa), kas no valsts līdzekļiem piešķirti vienam no Maskavas Gogoļa centra teātra projektiem.

Prokuratūra šodien izlaboja šo summu uz 129 miljoniem rubļu, un lūdza tiesu piedzīt šo summu no apsūdzētajiem.

Serebreņņikovs viņam izvirzītās apsūdzības noraidījis, bet Krievijas situācijas pazinēji uzskata, ka apsūdzības ir politiski motivētas, jo Serebreņņikovs atklāti kritizējis prezidenta Vladimira Putina režīma politiku, arī 2014. gadā īstenoto Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksiju. Režisors kritizējis arī pareizticīgo baznīcu.

Režisors pavadīja gandrīz divus gadus mājas arestā, no kura tika atbrīvots pērnā gada aprīlī.

Nedēļu pirms atbrīvošanas režisoram tika piešķirta Krievijas Kinematogrāfijas mākslas akadēmijas nacionālā prēmija "Nika" par filmu "Ļeto" ("Vasara"), kas vēsta par rokmūziķi Viktoru Coju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu