16 gadus vecs jaunietis piedalās narkotiku apritē. Policija Valdlaučos aizturējusi divas personas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirknī tika saņemta informācija par kādu personu, kura Valdlaučos, kādā tirdzniecības vietā, strādājot par pārdevēju, iespējams, veikalā slepus realizē narkotiskās vielas, vēsta VP.

Šī gada 16. jūnijā, likumsargi, pārbaudot informāciju un veicot speciālos izmeklēšanas pasākumus, pārliecinājās par saņemtās informācijas patiesumu – par narkotisko vielu realizāciju tika aizturēts 1987. gadā dzimušais veikala pārdevējs. Kratīšanas laikā veikala noliktavā tika atrastas 102 MDMA tabletes un aptuveni 30 gramu marihuānas.

Todien policisti noskaidroja, ka noziegumā ir iesaistīta vēl kāda persona. Tas ir kāds 2004. gadā dzimis jaunietis, kurš veikala pārdevējam piegādāja narkotiskās vielas. Kratīšanas laikā nepilngadīgā jaunieša dzīvesvietā tika konstatēti aptuveni 2,5 grami marihuānas un elektriskie svari.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas – par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, vai ja tās izraisījušas citas smagas sekas, kā arī par narkotisko vai psihotropo vielu realizāciju nepilngadīgai personai, izglītības iestādēs vai to teritorijā, restorānos, kafejnīcās, bāros, publiskās izklaides vai svētku pasākumu norises vietās.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Trešdien, 17. jūnijā, 1987. gadā dzimušajam vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu, savukārt vakar, 18. jūnijā, 2004. gadā dzimušajam jaunietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu