Rakitiča pirmie vārti sezonā palīdz "Barcelona" komandai izcīnīt minimālu uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Barcelona" futbolisti sveic Ivanu Rakitiču ar vārtu guvumu.
"Barcelona" futbolisti sveic Ivanu Rakitiču ar vārtu guvumu. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas futbola čempionāta grands "Barcelona" otrdien svinēja uzvaru 31.kārtas spēlē.

Katalonijas vienība savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveica Bilbao "Athletic" komandu.

Mājinieki dominēja visa mača gaitā, tomēr pretinieku ciešo aizsardzību uzlauza vien 71.minūtē, kad Ivans Raktičs pēc Lionela Mesi piespēles no tuvas distances raidīja bumbu mērķī. Horvātu pussargam tie bija pirmie vārti sezonā.

"Bija smaga spēle, tāpēc gūtie vārti ir īpaši svarīgi. Ļoti savādi, ka sezonā pirmie vārti ir tika vēlu. Mums jābūt pacietīgiem, bet tas nav viegls uzdevums, ņemot vērā to, cik ilgi bija jāiztiek bez futbola," pauda Rakitičs.

Citā spēlē "Getafe" viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar "Valencia", nespējot pietuvoties pirmajam četriniekam jeb UEFA Čempionu līgas zonai. Viesus 41.minūtē vadībā izvirzīja Haime Mata, bet puslaika kompensācijas laika Eness Inals ar 11 metru soda sitienu izlīdzināja rezultātu.

Vēl otrdien Madrides "Atletico" viesos ar 1:0 (1:0) guva virsroku pār "Levante" futbolistiem. Madridiešiem uzvaru nodrošināja Bruno Gonsalesa savos vārtos raidītā bumba.

No vadošajām komandām "Sevilla" pirmdien tikai spēles otrajā pusē izglābās no zaudējuma un viesos izcīnīja svarīgu punktu, lai noturētos turnīra tabulas galvgalī. "Sevilla" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:2) ar "Villarreal".

Spānijas čempionāta līderpozīcijā ar 68 punktiem 31 spēlē ir "Barcelona", bet par trim punktiem un vienu spēli mazāk ir Madrides "Real" komandai, kas, uzvarot šajā kārtā, saglabās pirmo vietu. Tālāk ar 55 punktiem seko Madrides "Atletico", bet ceturtā ar 53 punktiem ir "Sevilla".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu