Treneris Obradovičs atstāj "Fenerbahce" klubu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Žeļko Obradovičs.
Žeļko Obradovičs. Foto: EPA/Scanpix

Pazīstamais serbu basketbola treneris Žeļko Obradovičs ieturēs pauzi savā karjerā, šī iemesla dēļ pametot Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" galvenā trenera amatu.

60 gadus vecais Obradovičs Stambulas kluba stūri pārņēma 2013.gadā. Šajā laikā viņa vadībā "Fenerbahce" 2017.gadā kļuva par ULEB Eirolīgas čempioni, četras reizes uzvarēja vietējā čempionātā, kā arī pa trim reizēm ieguva Turcijas kausu un uzvarēja Superkausā.

"Pagājušajā nedēļā man bija ļoti sirsnīgas un atklātas sarunas ar kluba prezidentu Ali Koču, viceprezidentu Semihu Ezsoju un ģenerālmenedžeri Maurīcio Džerardīni. Vienojāmies, ka pāris dienas pabūšu ar ģimeni Belgradā un mierīgā gaisotnē pieņemšu lēmumu. Pieņēmu vienu no saviem grūtākajiem lēmumiem dzīvē. Esmu nolēmis vienu gadu ieturēt pauzi savā karjerā," teikts Obradoviča paziņojumā.

Obradovičs ir uzvarām bagātākais Eirolīgas treneris, ar "Fenerbahce" komandu Eiropā izcīnot 148 uzvaras un ciešot 69 zaudējumus. Savu pirmo Eirolīgas titulu viņš izcīnīja 1992.gadā ar Belgradas "Partizan", bet divus gadus vēlāk to pašu sasniedza pie Badalonas "Joventut" stūres un vēl gadu vēlāk līdz trofejai aizveda arī Madrides "Real". Piecus no deviņiem Eirolīgas tituliem serbu speciālists izcīnīja ar Atēnu "Panathinaikos" (2000., 2002., 2007., 2009. un 2011.gadā).

Tāpat viņa vadībā "Real" un Trevīzo "Benetton" deviņdesmitajos gados uzvarēja FIBA Saporta Kausā. "Panathiniakos" komandu Obradovičs aizveda līdz 11 Grieķijas čempiontituliem pēc kārtas, bet ar "Partizan" viņš vienu reizi kļuva par Dienvidslāvijas čempionu.

Obradoviča vadībā Serbija un Melnkalne uzvarēja 1998.gada pasaules čempionātā un ieguva sudrabu 1996.gada olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņa vadībā šī izlase izcīnīja zeltu un bronzu Eiropas čempionātos 1997. un 1999.gadā.

Bijušais saspēles vadītājs Obradovičs Dienvidslāvijas izlases sastāvā uzvarēja 1990.gada pasaules čempionātā un ieguva sudraba medaļu 1988.gada olimpiskajās spēlēs. Klubu līmenī ar "Partizan" komandu viņš 1989.gadā kļuva par FIBA Korāča Kausa čempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu