Operas durvis atkal ir atvērtas. Barselonā noticis koncerts augiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdien, 22. jūnijā, pirmo reizi kopš spēkā stājās Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, Barselonas operā "Liceu" sniegts pirmais koncerts. Tiesa šoreiz skatītāju vietās bija novietoti augi, ziņo portāls "NPR".

"Liceu" teātra 2292 sēdvietas ar augiem piepildītas "UceLi" kvarteta priekšnesumam, kas bija pirmais  2020. – 2021. gada sezonas koncerts. Stīgu kvartets izpildīja Džakomo Pučīni "Cristanemi". Koncertu bija iespējams vērot arī tiešraidē.

"Pēc dīvaina, sāpīga perioda "Liceu" mākslinieciskais vadītāja un kuratore Blanka de la Torre mums piedāvā atšķirīgu perspektīvu mūsu atgriešanās darbībā, un perspektīvu, kas mūs tuvina kaut kam tik būtiskam kā mūsu attiecības ar dabu," tiek ziņots "Liceu" tīmekļa vietnē.

Augi vesti no vietējām kokaudzētavām, un tie tiks ziedoti 2292 veselības aprūpes speciālistiem. Organizatori stāsta, ka viņi vēlas atzīt veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēju darbu, kuri ir kalpojuši "vissmagākajā cīņā, kādu līdz šim mūsu paaudze piedzīvojusi nebija".

Spānija svētdien, 21. jūnijā, izbeidza valsts ārkārtas stāvokli, kas bija spēkā trīs mēnešus. Apmeklētājus uzņemt var gan kinoteātri, gan teātri, tiesa gan – ar noteiktiem ierobežojumiem.

"Mēs aicinām atzinīgi vērtēt šo simbolisko notikumu, kas aizstāv mākslas un dabas vērtību kā vēstuli, kas vēsta par mūsu atgriešanos aktīvā, normālā dzīvē," vēsta "Liceu" radošais kolektīvs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu