Meldere arī nākamajā sezonā pārstāvēs Venēcijas klubu; Šteinberga meklēs jaunu darbavietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: FIBA.com

Latviešu spēka uzbrucēja Laura Meldere arī nākamajā sezonā pārstāves Itālijas basketbola klubu Venēcijas "Umana Reyer", kurā savas gaitas neturpinās cita pašmāju spēlētāja Anete Šteinberga.

19 gadus vecā basketboliste Venēcijas kluba sistēmā ir kopš 2017./2018.gada sezonas, kad sacentās vēl junioru čempionātā un A2 sērijā.

Iepriekšējā sezonā viņa septiņās FIBA Eirolīgas spēlēs nepilnās astoņās minūtēs vidēji guva 1,1 punktu un izcīnīja 0,7 atlēkušās bumbas. Itālijas čempionātā viņai 13 mačos caurmērā septiņās minūtēs bija 2,6 punkti un 1,3 bumbas zem groziem.

"Esmu ļoti laimīga, ka varu turpināt spēlēt Venēcijas komandā. Man ir ļoti svarīgi spēlēt Itālijas un Eiropas mērogā nozīmīgā klubā. "Reyer" ir lieliska organizācija, un man nekad nekā nav trūcis. Mans mērķis vienmēr ir darīt visu pēc iespējas labāk. Turpināšu progresēt un dot savu artavu komandai," klubs citē Melderes teikto.

Pirms došanās uz Venēciju Meldere spēlēja Latvijā, pārstāvot "Cēsu", Latvijas U-16 izlases un "Rīga"/TTP-1 komandas.

Viņa pārstāvējusi Latvijas jaunatnes izlases Eiropas čempionātos, kā arī spēlējusi U-17 un U-19 Pasaules kausa izcīņās. 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Meldere debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kur divos mačos spēlējusi vidēji 13 minūtes, guvusi 4,5 punktus un izcīnījusi 4,5 atlēkušās bumbas.

Itālijas čempionāta pārtraukšanas brīdī venēcietes turnīra tabulā ieņēma otro vietu, bet FIBA Eirolīgā "Umana Reyer" grupā ieņēma piekto vietu un tai sezona bija jāturpina FIBA Eirokausā.

Iepriekšējās divas sezonas Venēcijas komandā spēlēja viena no vadošajām latviešu basketbolistēm Šteinberga, taču 30 gadus vecā spēlētāja savu karjeru turpinās citur. Klubs trešdienas vakarā izplatītajā paziņojumā pateicas Šteinbergai par ieguldīto darbu un novēl veiksmi turpmākajā karjerā.

Aizvadītajā sezonā Šteinberga 15 FIBA Eirolīgas spēlēs vidēji guva 12,0 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas un veica 3,2 rezultatīvas piespēles. Itālijas čempionātā viņai 19 dueļos caurmērā 13,2 punkti, 6,5 atlēkušās bumbas un 3,3 rezultatīvas piespēles.

Pirms došanās uz Itāliju Šteinberga sezonu pavadīja Ainara Zvirgdiņa tobrīd trenētajā Brenas "Mithra Castors" vienībā, palīdzot tai izcīnīt Beļģijas čempiontitulu.

Šteinberga karjeru iesāka "TTT Rīga" komanda, bet no 2009. līdz 2013.gadam spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "C-USA" konferences Teksasas Universitātes Elpaso komandā "UTEP Miners". Pēc tam viņa 2014./2015.gada sezonā pārstāvēja "Mithra Castors", kopā ar Zvirgzdiņu palīdzot komandai aizkļūt līdz FIBA Eiropas kausa finālam un triumfēt Beļģijas čempionātā. Nākamo sezonu viņa iesāka Krievijas komandā Vologdas "Čevakata", bet 2016.gada februārī papildināja Prāgas ZVVZ USK rindas, Čehijas vienības sastāvā divus gadus pēc kārtas izcīnot ceturto vietu Eirolīgā un kļūstot par valsts čempioni.

Ikšķiliete Latvijas izlasi pārstāvējusi trīs Eiropas čempionātos un 2018.gada Pasaules kausa izcīņā. Valstsvienībā viņa laukumā devusies 73 spēlēs, kurās vidēji guvusi 10,1 punktu, izcīnījusi 5,9 bumbas zem groziem un atdevusi 1,1 rezultatīvu piespēli.

Šteinberga ir divu Eiropas U-20 čempionātu bronzas medaļu laureāte.

Viņa tikusi atzīta par 2016. un 2017.gada Latvijas labāko basketbolisti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu