Piloti nolaišanās laikā diskutēja par koronavīrusu. Jauna informācija par aviokatastrofu Pakistānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien, 22. maijā, Pakistānā avarēja pasažieru lidmašīna "Airbus A320". Tapis zināms, ka nolaižoties piloti apsprieduši Covid-19 vīrusa pandēmijas radīto situāciju pasaulē, paziņoja valsts aviācijas ministrs Gulams Sarvass Hans, vēsta aģentūra "Reuters".

"Viņi diskutēja par koronavīrusu. Tas bija pārņēmis viņu prātus. Arī viņu ģimenes bija cietušas pandēmijā. Diskusijas rezultātā tika ignorēti vairākkārtēji signāli un brīdinājumi no aviodispečeriem - par ātruma pārsniegšanu, par neizlaistu šasiju un bīstamu pietuvošanos zemei", atsaucoties uz lidaparāta sarunu reģistratora ierakstu, paziņoja Hans. Viņš pieļauj, ka piloti nav bijuši spējīgi koncentrēties lidojumam.

Politiķis norādīja, ka lidmašīna esot "par visiem 100% bijusi tehniskā kārtībā", taču sākusi nosēšanos ar neizlaistu šasiju. Tajā pašā laikā piloti nav ziņojuši par tehniskām problēmām.

Saņēmis aviodispečera brīdinājumu, pilots esot atbildējis: "Es tikšu galā" un turpinājis ar kolēģi apspriest koronavīrusu.

Aviācijas eksperti joprojām nav spējuši atbildēt, kādēļ lidmašīnai divas reizes  - desmit un piecu jūras jūdžu attālumā no skrejceļa - tika iedarbināts šasijas izlaišanas mehānisms.

Iepriekš tika ziņots, ka aviokatastrofas iemesls varētu būt bijusi sadursme ar putnu baru.

Aviokompānijas "Pakistan International Airlines" lidmašīna 22. maijā bija ceļā no Pakistānas pilsētas Lahoras un tai bija jānolaižas Džinnas starptautiskajā lidostā Karāči.

Lidmašīnā atradās 91 pasažieris un septiņi apkalpes locekļi. Veicot nolaišanos, tā nokrita Karāči dzivojamajā rajonā. Katastrofā gāja bojā 37 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu