Covid-19 uzliesmojums Pekinā norimst

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 analīžu paraugi.
Covid-19 analīžu paraugi. Foto: Evija Trifanova / LETA

Covid-19 uzliesmojums Pekinā norimst - aizvadītajā diennaktī Ķīnas galvaspilsētā konstatēti tikai septiņi jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi, liecina Ķīnas galvaspilsētas pašvaldības veselības komisijas trešdien publiskotie dati.

Līdz ar to jaunajā epidēmijas uzliesmojumā Pekinā pavisam inficējušies 256 cilvēki.

Jaunais uzliesmojums cēlies no Sjiņfadi pārtikas vairumtirdzniecības tirgus, kas nodrošina 70% no Pekinas augļu un dārzeņu apgādes. Tiek veikti testi vairākiem desmitiem tūkstošiem cilvēku, kas saistīti ar šo tirgu, tostarp vairāk nekā 8000 tirgus darbinieku.

Kopš 30.maija šo tirgu apmeklējuši vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Saistībā ar jauno slimības uzliesmojumu Pekinā noteikti dažādi ierobežojumi, tostarp visos mikrorajonos tiek stingri kontrolēta iedzīvotāju pārvietošanās.

Pekinas iedzīvotājiem bez īpašas vajadzības aizliegts atstāt pilsētu. Pārtraukta autobusu satiksme ar citām Ķīnas provincēm. Atcelti arī simtiem avioreisu uz un no Pekinas.

Slēgtas visas sporta un izklaides vietas iekštelpās. Mācības skolās notiek neklātienē.

Pavisam aizvadītajā diennaktī Ķīnā reģistrēti 12 jauni inficēšanās ar koronavīrusu gadījumi. Ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Ķīnā pagājušajā diennaktī neviens nav miris.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu