Svētku brīvdienās noslīkuši vairāk nekā 10 cilvēki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ainava. Ilustratīvs foto.
Ainava. Ilustratīvs foto. Foto: Ivars Soikāns / LETA

Aizvadītajās garajās brīvdienās 11 gadījumos peldēšana beigusies traģiski, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

NMPD pārstāve atklāja, ka atsevišķos šajos gadījumos pirms peldēšanās lietots alkohols. Kā liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika kopumā šogad noslīkuši jau 49 cilvēki.

Tomēr vēl vairākas nelaimes uz ūdens izdevies novērst, palīdzot cilvēkiem laikus nokļūt krastā, vēstī raidījums.

Kāds pusaudzis centies pārpeldēt upīti, bet pats saviem spēkiem nav spējis tikt krastā; to pamanījuši klātesošiem un palīdzēja puisim. Tāpat veiksmīgi beidzies kāds gadījums piemājas dīķī, kur divus gadus vecs bērns uz mirkli pazuda no pieaugušo redzesloka un atrasts jau dīķī, bet viņš laikus izvilkts, un atdzīvināšanas pasākumi izrādījušies veiksmīgi.

Kopumā izsaukumu skaits NMPD nepieauga salīdzinājumā ar parastajām brīvdienām. Trauksmaināka bija sestdiena, 20. jūnijs, kad arī uz Daugavpils šosejas autoavārijā gāja bijā divi cilvēki un vēl pieci cieta.

Mediķiem darba netrūka arī Jāņu dienā un naktī, kad traumas lielākoties gūtas, svinot svētkus un lietojot alkoholu. Palīdzību sniedz desmit cilvēkiem, kuri guva apdegumus, neveiksmīgi lecot pāri ugunskuriem, bet trīs gadījumos apdegumus cilvēki guva, cenšoties aizdedzināt grilu vai ugunskuru. Starp cietušajiem ir arī mazi bērni, kuri ar rokām pieskārušies karstam grilam vai iekāpuši karstās oglēs.

Šogad nav bijuši traģiski gadījumi pēc aizrīšanās ar pārtiku, lai gan bija četri šādi izsaukumi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu