Jūnija otrās dekādes vidējā gaisa temperatūra bija četrus grādus virs normas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pumpuri, ziedi, dzīvība - LU Botāniskā dārza ziedēšana
Pumpuri, ziedi, dzīvība - LU Botāniskā dārza ziedēšana Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jūnija otrajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija plus 18,8 grādi, kas ir četri grādi virs dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Dekādes minimālā gaisa temperatūra plus 6,3 grādi 14.jūnijā tika novērota Zosēnos, bet maksimālā gaisa temperatūra plus 31,4 grādi - 18. jūnijā Skultē. Kopumā jūnija otrajā dekādē tika pārspēti 22 diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi, starp kuriem bija arī trīs dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekordi, bet Skrīveros tika atkārtots dekādes maksimālās gaisa temperatūras rekords.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā jūnija otrajā dekādē bija 31,3 milimetri, kas ir 11% virs dekādes normas. Visvairāk nokrišņu (105,4 milimetri) bija Jelgavā, bet vismazāk Saldū - 4,9 milimetri. Vidēji Latvijā jūnija šajā periodā bija 3,3 diennaktis ar nokrišņu daudzumu vismaz viens milimetrs. Visvairāk šādu diennakšu bija Jelgavā un Piedrujā - sešas diennaktis, bet vismazāk (viena diennakts) - Stendē.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā jūnija otrā dekādē bija 78% - no 72% Rīgā līdz 85% Kolkā un Mērsragā.

Visstiprākās vēja brāzmas (20,7 metri sekundē) tika novērotas 20.jūnijā Bauskā.

Jūnija pirmajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija plus 14,9 grādi, kas ir 1,1 grāds virs dekādes normas. Šī bija pirmā dekāde kopš aprīļa sākuma, kad vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija virs dekādes normas. Dekādes maksimālā gaisa temperatūra plus 30,7 grādi 8.jūnijā tika novērota Daugavpilī, bet minimālā gaisa temperatūra plus viens grāds 2.jūnijā fiksēta Zosēnos.

Kopējais nokrišņu daudzums Latvijā jūnija pirmajā dekādē bija 27,6 milimetri, kas ir 47% virs dekādes normas. Vidējais relatīvais gaisa mitrums Latvijā jūnija pirmajā dekādē bija 75% - no 66% Daugavpilī līdz 80% Pāvilostā. Visstiprākās vēja brāzmas (24,1 metri sekundē) tika novērotas 8.jūnijā Priekuļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu