Foto ⟩ Koronavīrusa ierobežojumi neattur ļaudis no pulcēšanās vasaras saulgriežu svinībām Stounhendžā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP

Ik gadu aptuveni 10 tūkstoši cilvēku saulgriežu naktī pulcējās pie Stounhendžas Anglijā, lai sveiktu gada garāko dienu. Ties, šogad akmeņu krāvums interesentiem bija slēgts, taču tas neatturēja ļaudis no svinībām. 

Šogad koronavīrusa ierobežojumu dēļ oficiālās vasaras saulgriežu svinības tika atceltas, piedāvājot ļaudīm alternatīvu vērot saullēktu tiešsaistē. 

Šāds risinājums gan neapmierināja pagānisko tradīciju piekopējus un druīdus, kuri, par spīti aicinājumam neapmeklēt Stounhendžu, pulcējās saulgriežu atzīmēšanai. 

Nodrošinājušies ar mākslinieciskām galvas rotām, tautiskiem apģērbiem un apzīmētām sejām, daudzi pulcējās pie mītiskā akmeņu krāvuma žoga, jo pati vieta bija norobežota ar nemitīgu policijas patruļu. Druīdus no svinībām neatturēja pat sliktie laikapstākļi un lietus. 

Atgādinām, ka vasaras saulgriežu naktī saule nolaižas tieši virs Stounhendžas – noslēpumainā akmeņu krāvuma, kura izcelsme joprojām nav skaidri pierādīta. Tradicionāli Stounhendžā saulgriežu naktī pulcējas iedzīvotāji no visas Anglijas, lai dejotu tautas dejas un sistu bungas.

Foto: Saulgrieži Stounhendžā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu