Putins un Lukašenko pārceltajā Uzvaras dienas parādē apmainās nelaipniem žestiem (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins
Vladimirs Putins Foto: EPA/Scanpix

Sociālo tīklu lietotājiem nepalika nepamanīts, ka pārceltajā Uzvaras dienas parādē 24. jūnijā Krievijas un Baltkrievijas autokrāti apmainījās ar žestiem, ko varētu uzskatīt par nedraudzīgiem, vēsta portāls "Postimees".

Svinīgā pasākuma sākumā, kad Vladimirs Putins piecēlās, lai noklausītos Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ziņojumu, ka parādei viss sagatavots, kājās piecēlās visa izmeklēto viesu tribīne, taču Aleksandrs Lukašenko pat nepakustējās.

Pēc parādes, kad Putina uzaicinātie reģiona valstu līderi stājās vienā rindā, lai noliktu ziedus pie Nezināmā karavīra kapa Aleksandra dārzā, Lukašenko demonstratīvi samainījās ar citu cilvēku, lai nebūtu jāstāv blakus Putinam. Video no pasākuma liecina, ka Putins šo žestu pamanīja.

Ceļā uz Aleksandra dārzu, kas atrodas pie Kremļa, Lukašenko atļāvās pajokot ar tribīnēs esošajiem cilvēkiem. Lukašenko izpleta rokas un skaļi iesaucās: "Esam atbraukuši uz dzimtenes galvaspilsētu!" Sanākušie atbildēja ar aplausiem un saucieniem. 

"Aleksandr Grigorjevič, uzvarēsim," iesaucās kāda balss no tribīnes. "Uzvarēsim, izturēsim," atbildēja Lukašenko.

Ceļā uz Nezināmā karavīra kapu Putins sarunājās ar Kazahstānas, Uzbekistānas, Moldāvijas un Tadžikistānas līderiem, taču Lukašenko turējās atstatus un runās neiesaistījās.

Lukašenko uz parādi bija ieradies kopā ar dēliem Viktoru, Dmitriju un Nikolaju.

Baltkrievijas ziņu portāla korespondents pamanīja, ka Putins, sasveicinoties ar sabraukušajiem, nepaspieda roku 15 gadus vecajam Nikolajam Lukašenko, kurš ar tēvu sēdēja pirmajā skatītāju rindā.

Ierasti šī parāde notiek 9.maijā, taču Covid-19 pandēmijas dēļ tā tika atlikta. 24. jūnijs par parādes norises datumu tika izvēlēts tādēļ, ka šajā datumā 1945. gadā Sarkanajā laukumā notika militārā parāde par godu Padomju Savienības uzvarai pār nacistisko Vāciju.

Trešdienas parādē piedalījās 14 000 karavīru, kā arī militārā tehnika. Parādē piedalījās arī militārpersonas no Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Indijas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Moldovas, Mongolijas, Serbijas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas.

Kopā ar Putinu klātienē parādi noskatījās arī vairāku valstu vadītāji - Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš bija ieradies kopā ar diviem dēliem, Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs, Moldovas prezidents Igors Dodons, Serbijas prezidents Aleksandars Vučičs, Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons, Uzbekistānas prezidents Šavkats Mirzijojevs,  kā arī Bosnijas un Hercegovinas prezidentūras serbu pārstāvis Milorads Dodiks.

Lai noskatītos parādi, Maskavā bija ieradies arī Kirgizstānas prezidents Sooronbajs Džeenbekovs, tomēr, kad tika atklāts, ka trīs Kirgizstānas delegācija locekļi inficējušies ar koronavīrusu, Džeenbekovs pašizolējās.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu