Izdzīvoja pēc kritiena no 1200 metru augstuma. Vīrietis Lielbritānijā sabojā sievas izpletni, lai viņa nomirtu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Seržantam Emilam Kilieram ir piespriests mūža ieslodzījums ar iespēju pēc 18 gadiem sodu pārsūdzēt. Lielbritānijas iedzīvotājs cietumā nonāca, jo apzināti sabojāja savas sievas Viktorijas izpletni, lai viņa nomirtu, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Kad seržants Kiliers brauca mājās 2015. gada 30. martā, viņš bija izplānojis sievu nogalināt gāzes noplūdē, taču viņam tas neizdevās. Seržants nolēma, ka jāmēģina vēlreiz - sabojāt izpletni.

Viņš pat nenojauta, ka pēc izpletņa sabojāšanas lēciena laikā viņa dzīve mainīsies par 180 grādiem.

Pirmais slepkavības mēģinājums

Kiliers visu bija izplānojis līdz smalkākajām niansēm - atvēris gāzes vārstu virtuvē pirms viņš devās pie bijušās sievas Karlijas. 

Kad viņa satikšanās ar Karliju bija beigusies, viņš nosūtīja ziņu savai draudzenei Stefānijai un devās atpakaļ uz kazarmām Lielbritānijas pilsētā Alderšotā.

Nākamajā rītā Viktorija pamodās un devās uz virtuvi, lai uzsildītu pienu pāra nesen dzimušajam zīdainim. Viņa sajuta gāzes smaku un sazinājās ar vīru, lai noskaidrotu, vai viņš kaut ko darījis virtuvē.

Kilieru laulība nebija perfekta, taču Viktorijai nebija ne mazākās nojausmas, ko vīrs dara viņai aiz muguras.

Neuzticība ģimenē

Lai gan Viktorijai bija radušās aizdomas par Emila neuzticību, viņa neiedomājās, ka vīrs varētu mēģināt viņu nogalināt divreiz.

Kad viņam vajadzēja naudu, Emils to aizņēmās no sievas, kolēģiem un kreditoriem. Kad viņš vēlējās nodarboties ar seksu, Emils izmantoja prostitūtas un pārgulēja ar bijušo sievu Karliju, ar kuru viņam bija labs kontakts, vai draudzeni Stefāniju, kura dzīvoja ārzemēs.

Kad viņš devās pie Stefānijas, Emils sievai stāstīja, ka tas esot neliels izbrauciens ar kolēģiem. Tāpat seržants vēlējās atbrīvoties no savas sievas.

Emils arvien biežāk mēdza stāstīt sievai, ka paliks kazarmās pa nakti, jo viņu apgrūtina 45 minūšu ilgais brauciens mājup no armijas bāzes.

Viktorija bija noraizējusies, ka vīrs kļuvis ļoti vēss pret viņu. Tāpat viņu satrauca domas, ka Emils kādā dienā pateiks, ka vairs nevēlas būt kopā ar sievu un pametīs viņu un pāra sešus bērnus.

Kad Emils bija devies pie mīļākajām, Viktorija viņam sūtīja ziņas, ka mīl vīru. Viktorija izteica bažas, ka Emilam vairs neesot jūtu pret viņu.

"Es jūtos tā, it kā būtu viņu pievīlusi būdama sieva," sacīja Viktorija.

Viktorijai bija psiholoģiskas sekas no pirmās laulības, jo arī tajās attiecībās vīrs viņu krāpa. Emils visus aizvainojumus noliedza, aizbildinoties, ka tās ir sekas no pirmās laulības.

Kamēr Viktorija bija jaunākā bērniņa gaidībās, viņa pat nenojauta, ka Emils Austrijā plāno uzsākt jaunu dzīvi ar Stefāniju. Viņam bija sakrājušies parādi, kurus viņš nevarēja paša spēkiem apmaksāt, tādēļ atlika tikai viens variants - bēgt.

Septiņu gadu laulības dzīvē Viktorija Emilam bija aizdevusi teju 20 000 britu mārciņu ar norunu, ka vīrs šo naudu atdos, taču tas nenotika.

Krāpšanās ar naudu

Kamēr Viktorija domāja, ka Emils atrodas kopā ar kolēģiem darba darīšanās, patiesībā viņš atradās Berlīnē un izbaudīja laiku kopā ar Stefāniju.

Tikmēr Viktorija sēdēja mājās un kārtoja vīra finansiālās lietas, taču tas Emilu nemaz nesatrauca. 

Viņš bez sievas ziņas bija pārskaitījis uz savu kontu aptuveni 6000 britu mārciņu un izklaidējās. 

Kad sieviete to uzzināja, viņa paziņoja bankai, ka viņas konts ir uzlauzts. Banka, pārbaudot IP adresi, atklāja, ka visi naudas pārskaitījumi notikuši caur viņu mājas datoru. 

Otrais slepkavības mēģinājums

Viktorija krita izmisumā, ka vīrs pamazām atsvešinās no viņas, taču tad Emils paziņoja, ka Lieldienās viņi kopā lēkšot ar izpletni. Sieviete bija ļoti laimīga par šādu notikumu attīstību.

Viņi devās uz Neterveitonas lidlauku, taču sliktie laikapstākļi iztraucēja iecerēto izklaidi. Emils bija sagatavojis Viktorijai izpletni, ko iegādājās veikalā.

Dodoties mājās, Emils ielika izpletni ģērbtuvē, sacīdams, ka tādējādi Viktorija nākamajā rītā ietaupīšot laiku.

Patiesībā Emils izpletni bija paņēmis un tualetē to sabojājis. Viņš bija pārgriezis izpletņa troses, taču Emilam bija jābūt uzmanīgam, jo kāds cits varēja kļūt par viņa upuri.

Arī nākamajā rītā laikapstākļi bija nepiemēroti lēkšanai, taču Emils uzstāja uzkavēties, kamēr tie uzlabosies. Kad tie uzlabojās, Viktorija uzvilka izpletni un pacēlās 1200 metru augstumā ar lidmašīnu.

Viņa bija pēdējā, kas lēca - Viktorija izlēca no lidmašīnas un aptuveni trīs sekundes lidoja brīvajā kritienā, bet tad mēģināja atvērt izpletni. Viktorija uzreiz saprata, ka kaut kas nav kārtībā, jo izpletnis sāka nevaldāmi manevrēt. 

Dzīves laikā sieviete ar izpletni bija lēkusi teju 2500 reižu un zināja, kā to darīt - viņa ķērās pie rezerves troses, taču arī tā bija sabojāta. Tas bija pēdējais, ko viņa atcerējās.

Instruktori no zemes noskatījās, kā Viktorija lielā ātrumā traucas tieši viņu virzienā. 

"Gaisā viņa tika mētāta kā lelle," stāstīja viens no instruktoriem.

Kad Viktorija piezemējās, lidlauka darbinieki paņēma līķu maisu, jo bija pārliecināti, ka sieviete būs mirusi, taču tā nebija.

Mediķi un izpletņu lēkšanas speciālisti Viktorijas izdzīvošanu nodēvēja par patiesu brīnumu. Viņa piezemējās uz pavisam nesen uzarta lauka, kas triecienu zemē padarīja mīkstāku.

Kritiena rezultātā Viktorija lauza mugurkaulu, sadauzīja iegurni, salauza ribas un guva vēl vairākas dzīvībai bīstamas iekšējo orgānu traumas.

Policija izmeklē negadījumu

Policija izmeklēšanas laikā atklāja, ka izpletnis ir sabojāts apzināti. Tikmēr Lielbritānijas Izpletņlēcēju asociācija norādīja, ka esot gandrīz neiespējami, ka nenostrādā rezerves izpletnis.

Policija izmeklēšanas procesā atsavināja Emila un Stefānijas sarakstes un telefonu zvanus, kuros atklājās, ka vīrietis grasījies apprecēt sievieti.

Emils bija cerējis, ka iegūs lielu naudas summu par Viktorijas dzīvības apdrošināšanu, taču viņš neapzinājās, ka Viktorija bija izmainījusi saņēmēja vārdu un nauda nonāktu bērnu rīcībā.

Pēc briesmīgā negadījuma Viktorija tika nogādāta intensīvās aprūpes nodaļā. Viņai negaidot, slimnīcā parādījās Emils, kurš nevis piedāvāja palīdzību un atbalstu, bet vēlējās, lai ārsti paraksta apdrošināšanas dokumentus.

"Viņš pat nepateica, ka mīl mani. Emils bija blakus, bet uzskaitīja manas traumas, uz kuru rēķina iegūtu naudu," Viktorija sacīja policijai.

"Viņš sēdēja man blakus un tikmēr sarakstījās ar Stefāniju," atminējās Viktorija.

Nopratināšanu laikā Emils raudāja un nožēloja situāciju, kā arī sacīja, ka ar Stefāniju viņam ir tikai romāns.

Emils vienmēr bija cilvēks, kurš savā dzīvē nespēja atšķirt vēlmes un nepieciešamības. Par spīti parādsaistībām viņš turpināja naudu tērēt dārgam sporta inventāram.

Ar Stefāniju viņš iepazinās 2014. gadā ar mobilās aplikācijas lietotni. Viņš meloja Stefānijai, ka nav Viktorijas jaunākā bērna tēvs un stāstīja, ka ir ar viņu izšķīries.

Emils veda Stefāniju uz dārgiem restorāniem Čehijā un Vācijā, lai gan viņa nenojauta, ka par visām šīm izklaidēm maksā Viktorija.

Tikmēr lietai tika piesaistīta profesionāla psihiatre Fildija Vilsone, kura sacīja, ka Emilam bijušas mentālas problēmas. "Ja nebūtu izdevies izpletnis, viņš mēģinātu Viktoriju nogalināt vēl un vēl daudz reižu, kamēr tas izdotos."

Prokurors piekrita Emila apgalvojumiem par to, ka mājās kāds bija ielauzies un apzināti sabojājis gāzes vārstu, kā arī tam, ka viņam neesot bijis nekāda sakara ar izpletņa sabojāšanu. Tiesa, zvērinātie nenoticēja šiem apgalvojumiem.

Galu galā Emils tika notiesāts un viņam tika piespriests mūža ieslodzījums par slepkavības mēģinājumu, kā arī naudas izkrāpšanu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu