Leģendārais Kārters pēc 22 sezonām NBA oficiāli liek punktu karjerai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzne Vinss Kārters pēc 22 sezonām planētā spēcīgākajā līgā oficiāli pielicis punktu savai karjerai.

43 gadus vecais Kārters jau martā pēc NBA turnīra pārtraukšanas pieļāva iespēju, ka savu pēdējo spēli ir aizvadījis.

"Esmu oficiāli beidzis spēlēt basketbolu profesionālā līmenī," podkāstā "Winging It with Vince Carter" atklāja Kārters, kurš karjeras pēdējās divas sezonas pavadīja Atlantas "Hawks" komandā. 

Kārters karjeras laikā NBA kopumā aizvadīja 1541 regulārā čempionāta spēli, kurā caurmērā guva 16,7 punktus, izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas un atdeva 3,1 rezultatīvu piespēli. "Play-off" viņš piedalījās 88 dueļos, kuros vidēji guva 18,1 punktu, izcīnīja 3,3 bumbas zem groziem un veica 1,5 rezultatīvas piespēles.

Viņš astoņas reizes karjeras laikā bija izraudzīts dalībai Visu zvaigžņu spēlē, bet 2000.gadā svinēja uzvaru "Slam Dunk" konkursā. 2000.gadu sākumā Kārters NBA bija pazīstams ar izcilajiem bumbas triecieniem grozā no augšas. Pateicoties savam spēles stilam, viņš ar laiku ieguva iesauku "Vinsanity" un "Air Canada".

Kārters karjeras laikā spēlēja Toronto "Raptors", Ņūdžersijas "Nets", Orlando "Magic", Fīniksas "Suns", Dalasas "Mavericks", Memfisas "Grizzlies", Sakramento "Kings" un "Hawks" vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu