Rinkēvičs: Latvijas robežas ar Krieviju un Baltkrieviju netiek atvērtas epidemioloģisku, ne politisku iemeslu dēļ (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas robežas ar Baltkrieviju un Krieviju var šķērsot tikai atsevišķas cilvēku grupas, un tās netiek atvērtas epidemioloģisku, ne politisku iemeslu dēļ, šodien Latvijas Radio sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs sacīja, ka robežu var šķērsot, piemēram, Latvijas pilsoņi, kā arī Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas iedzīvotāji, kuriem ir uzturēšanās atļaujas Latvijā, tomēr arī viņiem ir obligāta prasība 14 dienas ievērot pašizolāciju.

Rinkēvičs uzsvēra, ka Baltkrievija un Ukraina atrodas vienā sarakstā, proti, tās ir valstis, ar kurām pagaidām robežu atvēršana saslimušo skaita dēļ nav iespējama.

"Tas nav politisks, bet epidemioloģisks jautājums. Es ceru, ka mēs uzvarēsim vīrusu, vai arī parādīsies vakcīna, un vairāk tik stingrus mērus nevajadzēs pieņemt. Kamēr Covid-19 nav pieveikts, mums ir jābūt atbildīgiem pret Latvijas un Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājiem," uzsvēra ministrs, norādot, ka pakāpeniski robežas tiks atvērtas ar tām valstīm, kur saslimušo skaits būs līdzīgs tam, kāds būs ES.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu