Covid-19 plosās Meksikā - vairāk nekā 25 000 upuri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs attēls
Covid-19. Ilustratīvs attēls Foto: Pablo Rodriguez / EPA

Meksikā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ceturtdien, 25. jūnijā, pārsniedza 25 tūkstošus, bet apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits - 200 tūkstošus, paziņoja Veselības ministrija.

Pēdējo 24 stundu laikā nāves gadījumu skaits pieaudzis par 736, sasniedzot 25 060. Meksika pēc šī skaita ir trešajā vietā starp Amerikas valstīm, atpaliekot no ASV un Brazīlijas.

Pēdējās 24 stundās arī apstiprināti 6104 jauni inficēšanās gadījumi, palielinot kopējo inficēšanās gadījumu skaitu valstī līdz 202 951.

Pirmie trīs Covid-19 gadījumi Meksikā tika konstatēti 28.februārī, bet valsts apturēja visu nebūtisko ekonomisko darbību tikai marta pēdējā nedēļā. Kreisais prezidents Andress Manuels Lopess Obradors izpelnījās asu kritiku par nevēlēšanos ātrāk veikt pasākumus koronavīrusa izplatības ierobežošanai.

Lai gan inficēšanās gadījumu skaits un nāves gadījumu skaits turpina pieaugt, valdība 1.jūnijā sāka pakāpenisku ekonomikas atkalatvēršanu. Galvaspilsēta Mehiko gan ir pakļauta maksimālai karantīnai.

Meksikas finanšu ministrs Arturo Errera ceturtdien paziņoja, ka viņam jaunā koronavīrusa tests ir pozitīvs, bet slimības simptomi ir viegli un viņš plāno turpināt darbu, strādājot no mājām pašizolācijā.

Errera ar iekšlietu ministri Olgu Sančesu un citiem valsts ierēdņiem pirmdien bija ieradušies prezidenta birojā uz paziņojumu par jaunieceltiem valdības locekļiem. Pēc šīs tikšanās prezidents publicēja sociālajos medijos videoierakstu, kurā Errera redzams, stāvot viņam blakus, un neviens no viņiem nav uzvilcis sejas masku.

Errera otrdien piedalījās sanāksmē, kur bija klāt divi citi ministri.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu