Rēzija Kalniņa par lēmumu doties līdzi vīram uz Novosibirsku un pamest teātri: Sapratu, ka bez Aināra negribu dzīvot (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirms vairākiem gadiem aktrises un režisores Rēzijas Kalniņas dzīve noritēja starp divu valstu pilsētām – Novisibirsku Krievijā un Rīgu Latvijā. Tolaik viņa uz Novosibirsku devās līdzi vīram Aināram Rubiķim. Nu žurnālam "Santa" Rēzija pastāstīja par šo savu lēmumu. 

Kā atklāja aktrise, tolaik aiziet no teātra viņai bija liels izaicinājums, turklāt viņa pieņēmusi lēmumu, ko saka viņas sirds, nevis uzspiež sabiedrība.

"Kad manam vīram piedāvāja darbu Novosibirskā, es pieņēmu vienu no saviem drosmīgākajiem lēmumiem – doties vīram līdzi.

Palikšana Latvijā nozīmētu šķirtību: dzīvot katram savā kontinentā un laika joslā. Tas bija brīdis, kad Dailes teātrī biju pašā briedumā. Kas tikai man toreiz nezvanīja un nemēģināja atrunāt: kā teātris bez manis iztikšot un kā es vispār drīkstu uzdrošināties šādu lēmumu pieņemt?

Neesot iespējams nosaukt nevienu aktrisi pasaulē, kas labprātīgi atteiktos no lielām lomām un šādā brīdī vienkārši aizietu no teātra.

Taču es intuitīvi jutu, ka man ir jādzīvo mana dzīve un ka es varu izvēlēties, kā dzīvot. Lai cik romantiski un naivi skanētu, es sapratu, ka bez Aināra negribu dzīvot. Viņu man nekompensē nekādi pasaules briljanti, lomas vai drošība, ko rada komforta zona," skaidroja aktrise. 

Atgādinām, ka pērnā gada augustā Rubiķis pārvācās uz Vāciju, kur ieguva Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja amatu. Viņa sieva palika dzīvot Latvijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu