Ukrainā atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits diennaktī - 1109 saslimušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vīrietis ar aizsargmasku Ukrainā. Ilustratīvs attēls
Vīrietis ar aizsargmasku Ukrainā. Ilustratīvs attēls Foto: GLEB GARANICH / REUTERS

Ukrainā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta līdz šim lielākajam cilvēku skaitam 24 stundu laikā - 1109 cilvēkiem, piektdien paziņojušas varasiestādes.

Līdz ar to kopējais inficēto skaits pārsniedzis 41 000.

"Cilvēki pārstājuši ievērot ierobežojumus,"  ziņapmaiņas lietotnes "Telegram" kanālā norādīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

"Ja vēlamies pasargāt ekonomiku un nenoteikt valstī karantīnu, vienīgais veids ir visiem kopā stingri ievērot ierobežojumus," uzsvēra Šmihaļs.

Ukrainas amatpersonas ir vairākkārt brīdinājušas, ka cilvēki pēc ierobežojumu atvieglošanas pagājušajā mēnesī sākuši ignorē sociālo distancēšanos un citus epidemioloģiskās drošības noteikumus.

Šmihaļs brīdināja, ka situācija ir nopietna, un norādīja, ka pieaug arī to Covid-19 pacientu skaits, kurus nepieciešams hospitalizēt.

Ukrainas varasiestādes pagājušajā nedēļā paziņoja, ka apsver ierobežojumu atjaunošanu vairākos reģionos.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) ceturtdien brīdināja, ka Eiropā, kopš valstis sāka atvieglot ierobežojumus, strauji pieaug saslimušo skaits.

Organizācija ziņoja, ka aptuveni 25 Eiropas valstīs pagājušajā nedēļā pirmo reizi vairāku mēnešu laikā atkal uzliesmojis jaunais koronavīruss.

Ukraina cīņā ar jauno koronavīrusu ieviestos ierobežojumus atviegloja maija beigās un jūnija sākumā, atļaujot atsākt sabiedriskā transporta darbību un atvērt parkus, skaistumkopšanas salonus un kafejnīcu terases.

Pagājušajā nedēļā tika atjaunota starptautiskā aviosatiksme.

Ar Covid-19 Ukrainā miruši 1086 cilvēki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu