Automašīnas bagāžnieks, celms un autobuss. Sociālo tīklu lietotājus uzjautrina Krievijā ierīkotie balsošanas iecirkņi (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Twitter/daniilken

Ceturtdien, 25. jūnijā, Krievijā sākās iepriekšējā balsošana par konstitūcijas grozījumiem, kas var paildzināt šī brīža prezidenta Vladimira Putina palikšanu amatā līdz 2036. gadam. Balsotāji dalījušies dīvainākajās vietās, kur ierīkoti balsošanas iecirkņi.

Automašīnas bagāžnieks, celms, autobuss un bērnu laukums - šādās neparastās vietās Krievijas pilsoņi var nodot savu balsi. Taču tas ir likumīgi, norāda portāls "Meduza".

На пеньках, в колодцах и в багажниках автомобилей избирательные участки уже были. А на двух табуретках вам слабо? PS....

Posted by Григорий Мишланов on Thursday, June 25, 2020

Tautas nobalsošana paredzēta 1. jūlijā, bet iepriekšējā balsošana sākās jau ceturtdien, lai izvairītos no drūzmēšanās vēlēšanu iecirkņos, kas varētu veicināt jaunā koronavīrusa izplatīšanos, skaidroja amatpersonas.

Sākotnēji balsojums bija plānots jau 22. aprīlī, taču jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ tas tika atlikts.

Vēlēšanu iecirkņiem 10. jūnijā sniegtie ieteikumi par jaunā koronavīrusa risku novēršanu ir tik brīvi interpretējami, ka iecirkni drīkst atvērt teju jebkur, norāda "Meduza".

Dokumentā norādīts - ja iecirknī, kur parasti notiek balsošana, nav iespējams ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, balsošanu drīkst veikt ārpus telpām, piemēram, pie iecirkņa ieejas vai tā tuvumā. Tātad balsošana uz celma vai akmens, ja vien tie atrodas iecirkņa tuvumā, nav pretrunā ar oficiālajiem ieteikumiem.

Taču Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ella Pamfilova žurnālistiem sacīja: "Nekāda balsošana uz soliņiem vai bagāžniekos netika izskatīta un nenotiks. Turklāt balsošana ārpus telpām notiek novērotāju klātbūtnē."

Konstitūcijas grozījumi cita starpā paredz, ka Putins varētu kandidēt vēl uz diviem termiņiem, potenciāli paliekot Kremlī līdz 2036.gadam.

Raidorganizācija "Doždj" ziņojusi par mēģinājumiem viltot balsojuma rezultātus.

"Doždj" žurnālistam Pāvelam Lobkovam pirmajā iepriekšējās balsošanas dienā izdevās nobalsot divreiz - elektroniski un iecirknī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu