"Real" noliek Spānijas čempionu pilnvaras; Šmits un Kurucs uzzina pretiniekus pusfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Madrides "Real" komanda piektdien zaudēja cerības iekļūt Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) sezonas noslēguma turnīra pusfinālā, tādējādi noliekot čempionu pilnvaras.

"Real" liktenis izšķīrās B grupas spēlē, kurā turnīra saimniece "Valencia" ar rezultātu 97:81 (29:23, 22:21, 26:12, 20:25) uzveica Grankanārijas "Herbalife".

Uzvarētājiem ar 26 punktiem izcēlās Džordans Loids, bet 18 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Maikam Tobijam. 

Madridiešiem pusfināla sasniegšanai bija vajadzīgs Valensijas komandas zaudējums un pašu uzvara pār Saragosas "Casademont". Karaliskais klubs cerības uz titula nosargāšanu iedragāja, jo grupā zaudēja Burgosas "San Pablo" un Andoras "MoraBanc" komandām.

"Real" Spānijas čempionātā triumfēja iepriekšējās divas sezonas, bet kopumā Spānijas galvaspilsētas komandai ir 35 valsts čempiontituli. 

B grupā pirmo vietu ar četrām uzvarām piecās spēlēs nodrošinājusi "Valencia", kurai ar trim panākumiem seko "San Pablo". Aiz abām pusfinālistēm ar divām uzvarām četros mačos ir "Real", kā arī piecus mačus aizvadījušās "MoraBanc" un "Herbalife" komandas. Turnīra tabulu ar vienu uzvaru četrās spēlēs noslēdz "Casademont".

A grupā pirmo vietu izcīnīja Rolands Šmita pārstāvētā "Barcelona", bet otrā bija Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Kirolbet Baskonia". Piekto vietu šajā grupā ieņēma Badalonas "Joventut" ar Artūru Žagaru sastāvā.

Pusfinālā Barselonas basketbolisti cīnīsies ar Burgosas komandu, bet Vitorijas vienība mēros spēkus ar Valensijas klubu.

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiek noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās pagājušajā nedēļā.

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu