"Es daru, kas ir nepieciešams..." Tramps parakstījis rīkojumu par pieminekļu aizsardzību (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, 26. jūnijā, paziņoja, ka ir parakstījis izpildrīkojumu par pieminekļu, memoriālu un statuju aizsardzību, un aicināja aizturēt protestētājus, kuri šonedēļ mēģināja nogāzt eksprezidenta Endrū Džeksona statuju parkā pie Baltā nama.

Tramps retvītoja FIB meklētu cilvēku plakātu ar 15 protestētāju fotogrāfijām, kuri tiek meklēti par "vandalismu pret federālo īpašumu".

"Daudz cilvēku apcietinājumā, vēl daudzi citi tiek meklēti par vandalismu pret federālo īpašumu Lafajeta parkā. 10 gadu cietumsodi!" rakstīja Tramps.

Tramps pēc tam paziņoja par izpildrīkojuma parakstīšanu, ko šonedēļ bija solījis izdarīt. Viņš nosauca šo rīkojumu par "spēcīgu", bet vēl nepubliskoja tā tekstu.

Tramps tviterī arī paziņoja, ka ir atteicies no plāniem pavadīt nedēļas nogali savā mājoklī Ņūdžersijas štatā un paliks Vašingtonā, "lai nodrošinātu, ka tiek ievērots likums un kārtība".

"Šie dedzinātāji, anarhisti, laupītāji un aģitatori ir lielākoties apturēti," tvītoja Tramps. "Es daru, kas ir nepieciešams, lai saglabātu mūsu sabiedrību drošībā, un šie cilvēki tiks nodoti tiesai!"

Protestētāji pirmdienas vakarā mēģināja ar virvēm un ķēdēm nogāzt Endrū Džeksona statuju, bet policija viņus aizdzina un slēdza Lafajeta parku. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu