Visticamāk, vēl jūlijā no Krievijas Eiropā nevarēs brīvi ieceļot (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tūrists. Ilustratīvs attēls.
Tūrists. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Eiropas Savienība, visticamāk, daudzām valstīm saglabās iebraukšanas ierobežojumus jaunā koronavīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanas dēļ, un tas attieksies arī uz Krieviju, ASV un Brazīliju.

Ir pazīmes, kas liecina, ka Eiropas Savienības (ES) valstu vidū izdosies panākt vienošanos par stingriem kritērijiem nākotnē plānotajai iebraukšanas ierobežojumu atcelšanai, vēsta medijs "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Attiecīgi ceļotājiem no ASV, Krievijas un Brazīlijas pēc šā mēneša beigām būs atļauts ierasties ES tikai izņēmuma gadījumos.

Pašreizējos iebraukšanas ierobežojumus jūlijā varētu atcelt ceļotājiem no aptuveni divpadsmit valstīm, piemēram, Dienvidkorejas vai Jaunzēlandes.

Vēstnieku līmenī izstrādātais valstu saraksts un kompromisa priekšlikumi vēl ir jāapstiprina tikai dažās Eiropas Savienības valstu galvaspilsētās. Ideālā variantā galīgais lēmums varētu tikt pieņemts nākamo pirmdien.

Nākotnē iebraukšanas ierobežojumu atvieglošanai Eiropas Savienībā noteicošais būs jaunu Covid-19 infekciju skaits iepriekšējās divās nedēļās. Tāpat tiks vērtēta kopējā pēdējo nedēļu tendence un tas, kā attiecīgā valsts rīkojas ar pandēmiju.

Konkrēti ir paredzēts, ka jauno infekciju skaitam uz 100 000 iedzīvotāju pēdējo divu nedēļu laikā vajadzētu būt "tuvu vai mazākam par 16", kā tas pašlaik ir vidēji Eiropas Savienībā.

Jaunu gadījumu tendencei tajā pašā laika posmā vajadzētu būt "stabilai vai samazināties" salīdzinājumā ar iepriekšējām 14 dienām. Valstu vērtējumā tikšot ņemts vērā, kā tiek uzraudzīti inficēto cilvēku kontakti, kāds ir veikto testu skaits un kādi ir infekciju ierobežojošie pasākumi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu