Par ACB čempionātā vērtīgāko šīs sezonas spēlētāju atzīts Mirotičs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nikola Mirotičs.
Nikola Mirotičs. Foto: SIPA/Scanpix

Par šīs sezonas Spānijas spēcīgākā basketbola čempionāta (ACB) vērtīgāko spēlētāju treneru, mediju un pašu basketbolistu vērtējumā atzīts "Barcelona" līderis Nikola Mirotičs, sestdien lasāms līgas mājaslapā.

Treneri, mediji un līgā spēlējošie basketbolisti vērtēja sportistu sniegumu regulārajā sezonā, kā arī daļā no izslēgšanas spēlēm, kas noris Valensijas pilsētā.

Rolanda Šmita komandas biedrs par šiem jaunumiem uzzināja sestdienas rītā viesnīcā, kurā apmetusies vienība. Viesnīcas terasē basketbolistu sagaidīja Ante Tomičs un Pjērs Oriola, kuri arī apbalvoja sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Īsi pēc tam visi kluba spēlētāji pilnā balsī sauca "MVP,MVP", bet pats Mirotičs tika iegrūsts baseinā.

"Jūs to redzat manā sejā, es smaidu. Šis negaidītais pārsteigums patiesi izgaismoja manu dienu," pēc atzinības saņemšanas pauda basketbolists, kurš MVP godā jau pabijis arī iepriekš.

"Par šo balvu man jāpateicas savai komandai, kas demonstrējusi saliedētību. Paldies arī treneriem, kuri spējuši laukumā man atrast piemērotu pozīciju, kādēļ katrā spēlē jutos arvien labāk un labāk."

"Paldies arī faniem. Šis ir tikai sākums, un ticu, ka mēs viņiem varēsim sniegt vēl vairāk prieka šīs sezonas beigās. Ceru, ka šajā peldbaseinā atgriezīsimies jau ar līgas trofeju."

Balsojumā spēlētāji maksimāli varēja iegūt 100 punktus, Mirotičam saņemot 90. Otrajā vietā ar 65 punktiem bija Madrides "Real" spēlētājs Faku Kampaco, bet 25 punktus saņēma trešajā pozīcijā palikušais Džordži Šermadini no Tenerifes "Iberostar".

Melnkalnē dzimušais Mirotičs līgas vērtīgākā spēlētāja balvu pirmo reizi ieguva 2013.gadā, kad spēlēja galvaspilsētas komandā "Real".

Basketbolists šosezon vietējā čempionātā vidēji spēlē guva 19,5 punktus, izcīnīja 5,7 atlēkušās bumbas un 1,5 reizes rezultatīvi piespēlēja. Regulārajā sezonā viņa efektivitātes koeficients 24,5 bija labākais līgā. Savukārt caurmērā gūtie 20 punkti bija trešais labākais rādītājs.

Sezonas noslēguma fāzē Mirotičs Barselonas komandā trīs spēlēs caurmērā guvis 16 punktus, izcīnījis piecas bumbas zem groziem, kā arī 2,3 reizes rezultatīvi piespēlējis, iekrājot 20 efektivitātes koeficienta punktus. 

Mirotičs izslēgšanas fāzē ir efektīvākais spēlētājs, kā arī labākais punktu guvējs, kā rezultātā Katalonijas komandai izdevies sasniegt pusfinālu, kurā būs jāspēkojas ar Burgosas "San Pablo".

Tāpat sestdien kļuva zināms līgas Visu zvaigžņu pirmais un otrais sastāvs. Pirmajā komandā iekļauti Mirotičs, Kampaco, Klemens Prepelics, Aksels Butelje un Šermanidi. 

Otrajā sastāvā iekļauti Marselino Huertas, Ādams Hanga Alberto Abalde Diazs, Tornike Šengelija un Valters Tavaress.

Madrides "Real" komanda piektdien zaudēja cerības iekļūt ACB sezonas noslēguma turnīra pusfinālā, tādējādi noliekot čempionu pilnvaras.

"Real" liktenis izšķīrās B grupas spēlē, kurā turnīra saimniece "Valencia" ar rezultātu 97:81 uzveica Grankanārijas "Herbalife".

Madridiešiem pusfināla sasniegšanai bija vajadzīgs Valensijas komandas zaudējums un pašu uzvara pār Saragosas "Casademont". Karaliskais klubs cerības uz titula nosargāšanu iedragāja, jo grupā zaudēja Burgosas "San Pablo" un Andoras "MoraBanc" komandām.

"Real" Spānijas čempionātā triumfēja iepriekšējās divas sezonas, bet kopumā Spānijas galvaspilsētas komandai ir 35 valsts čempiontituli.

Pusfinālā Barselonas basketbolisti cīnīsies ar Burgosas komandu, bet Vitorijas vienība mēros spēkus ar Valensijas klubu.

ACB sezona tika pārtraukta pēc 8.marta spēlēm un čempions tiek noskaidrots Valensijā 12 komandu miniturnīrā, kas sākās pagājušajā nedēļā.

Sezonas noslēguma izspēles formāts paredz, ka divās grupās pa sešām komandām katrā, aizvadot viena apļa turnīru, tiks noskaidrotas katras grupas labākās divas vienības. Turpinājumā 28.jūnijā būs pusfināls, bet 30.jūnijā - fināls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu