Strautiņa pārstāvētā "Openjobmetis" plāno nolīgt veterānu Skolu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Skola.
Luiss Skola. Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas izlases basketbolistu Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" paziņojusi, ka tās sastāvā vairs nespēlēs centrs Petrs Gubanovs, savukārt sastāvu ar pieredzējušu veterānu Luisu Skolu plāno papildināt Artūra Strautiņa pārstāvētā Varēzes "Openjobmetis".

Gubanovs pagājušajā sezonā nespēlēja traumas dēļ. Pēdējo reizi laukumā viņš devās 2018./19.gada sezonā, kad 12 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji mačā iekrāja 9,9 minūtes un divus punktus.

Tikmēr Itālijas A sērijas klubs "Openjobmetis" nākamnedēļ nolīgšot pieredzes bagāto argentīnieti Luisu Skolu, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" klubā.

Argentīnietis šī mēneša sākumā, atvadoties no Milānas komandas, paziņoja, ka nākamsezon nevēlas spēlēt ULEB Eirolīgā. Tikmēr sestdien Varēzes klubam tuvu stāvoši avoti vēsta, ka Skolam tiks piedāvāts līgums pēc principa 1+1. 

Skola gan, visticamāk, Varēzes vienībā aizvadīs tikai vienu sezonu, lai nezaudētu sportisko formu pirms Tokijas Olimpiādes, kurā 40 gadus vecais argentīnietis nolēmis piedalīties.

Skola aizvadītajā sezonā ULEB Eirolīgā 28 spēlēs vidēji guva 9,2 punktus un izcīnīja 4,4 atlēkušās bumbas.

Skola Milānas klubam pievienojās pērn. Basketbolists līgumu vienā no Eiropas spēcīgākajām līgām nopelnīja ar savu sniegumu Pasaules kausā, palīdzot Argentīnai iegūt sudrabu. Viņš arī tika iekļauts Pasaules kausa simboliskajā pieciniekā.

Karjeras laikā Skola spēlējis arī Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kopumā aizvadot 743 spēles, pārstāvot piecas komandas.

2004.gadā viņš kļuva par olimpisko čempionu, bet četrus gadus vēlāk izcīnīta bronzas godalga. Tāpat viņa kontā ir arī PK sudraba medaļas, kas iegūtas 2002. un 2019.gadā.

Aģentūra LETA 1.jūnijā jau ziņoja, ka Strautiņš ar Itālijas spēcīgākās basketbola līgas klubu Varēzes "Openjobmetis" saistīs savu nākotni turpmākos trīs gadus.

Strautiņš var spēlēt aizsarga un vieglā uzbrucēja postenī. Aizvadīto sezonu Itālijā basketbolistes uzsāka Triestes "Allianz" rindās, bet finišēja Itālijas otrās līgas klubā Udīnes "Apu Old Wild West".

Udīnes vienības rindās Strautiņš sešos mačos laukumā vidēji pavadīja 24,3 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 11,7 punktiem un 4,3 atlēkušajām bumbām.

Sezonas sākumā viņš pārstāvēja A sērijas komandu Triestes "Allianz", kurā basketbolists piedalījies 17 līgas spēlēs, kurās vidēji laukumā pavadījis 11,2 minūtes, caurmērā gūstot 2,1 punktu un izcīnot 1,7 bumbas zem groziem.

Varēzes klubā aizvadītajā sezonā spēlēja Ingus Jakovičs, taču basketbolista tālākie karjeras nodomi vēl nav zināmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu