Svaresa un Mesi tandēms neglābj "Barcelona" no svarīgu punktu zaudēšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Svaress
Luiss Svaress Foto: AFP/LETA

Spānijas futbola granda "Barcelona" uzbrukuma līderu Lionela Mesi un Luisa Svaresa tandēms sestdien vietējā čempionāta 32.kārtas spēles neglāba Katalonijas klubu no svarīgu punktu zaudēšanas īsi pirms sezonas noslēguma.

"Barcelona" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (1:0) ar Vigo "Celta", kas turnīra tabulā atrodama lejasgalā.

Katalonijas vienība spēles rezultātu atklāja 20.minūtē. Mesi no standartsituācijas bumbu iecentrēja soda laukumā, kur pie labā vārtu staba nepiesegts palika Svaress, panākot 1:0. Puslaika vidusdaļā mājinieki krietni lika pasvīst Markam Andrē ter Štēgenam, bet īsi pirms došanās uz ģērbtuvēm, Mesi izdarīja bīstamu sitienu, kas lidoja nedaudz pāri vārtu konstrukcijai.

Otrā puslaika piektajā minūtē Barselonas klubu pārsteidza Okajs Okuslu, kurš gar pašu vārtu līniju piespēlēja Fedoram Smolovam. Uzbrucējs iepretim tukšiem vārtiem bija nekļūdīgs. Minūti vēlāk soda laukumā nokrita Mesi, bet tiesnesis vēlāk ar VAR palīdzību norādīja, ka "pendele" nav jāpiešķir. 67.minūtē Mesi tempu nebija mazinājis un viltīgi piezagās aizsargam, atņemdams bumbu, kas īsi pēc tam jau nonāca pie Svaresa, kurš pagriezienā izdarīja ātru un precīzu sitienu (2:0).

80.minūtē der Štēgens glāba pēc Nolito sitiena, bet minūti vēlāk divu vārtu autoru nomainīja Antuāns Grīzmans. Atlikušajā laikā barselonieši turpināja uzbrukt, bet pie pretinieku vārtiem veiksmīgāk spēlēja mājinieki. Jago Aspass izpildīja standartsituāciju no aptuveni 16 metriem, bumbu raidot zem spēlētāju "mūra". Atlikušajā laikā Barselonas vienība vairs nespēja iekarot pretinieku vārtus.

Līdz sezonas beigām "Barcelona" atlikušas sešas spēles, kamēr tuvākajiem sekotājiem Madrides "Real" viens duelis ir rezervē. Svētdien madridieši tiksies ar līgas vājāko komandu Barselonas "Espanyol".

Citā spēlē Bilbao "Athletic" mājās ar 3:1 (2:0) uzvarēja "Mallorca", kas atrodas izkrišanas zonā.

Spēles 16.minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Rauls Garsija, bet astoņas minūtes vēlāk no aptuveni 14 metriem 2:0 panāca Ohions Sansets. 70.minūtē Ante Budimirs rezultāta starpību samazināja līdz vieniem vārtiem, bet Asiers Viljalibre mača pēdējā minūtē iesita Bilbao kluba trešos vārtus.

Ar 69 punktiem 32 spēlēs pirmo vietu ieņem "Barcelona", par vienu punktu mazāk 31 duelī ir "Real", tālāk ar 55 un 54 punktiem 31 mačā attiecīgi seko Madrides "Atletico" un "Sevilla", bet piecinieku ar 49 punktiem noslēdz "Getafe".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu