Porjē aizraujošā UFC cīņā uzvar Hukeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dastins Porjē pret Denu Hukeru.
Dastins Porjē pret Denu Hukeru. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Jauktās cīņas mākslas (MMA) šovā Lasvegasā agrā svētdienas rītā pēc Latvijas laika Dastins Porjē programmas galvenajā duelī aizraujošā sāncensībā pārspēja Denu Hukeru. 

Šis bija jau piektais cīņu vakars, kas pēc kārtas notiek Lasvegasā.

Pirmajā "main card" cīņā  savā starpā sacentās Šons Vudsons pret Džulianu Rosu, svara kategorijā līdz 65,8 kilogramiem. Rosa trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Vudsonu.

Nākamā cīņa astoņstūrī notika svara kategorijā līdz 77,1 kilogramam - Takaši Sato pret Džeisonu Vitu. Sato ar precīzu kreiso sitienu noķēra Vitu, un pēc tam ar vairākiem sitieniem uz zemes uzvarēja savu pretinieku. Cīņa beidzās nepilnas minūtes laikā jeb 48 sekundēs.

Trešā vakara cīņa bija starp Brendanu Alenu un Kailu Daukausu svara kategorijā līdz 83,9 kilogramiem. Abi cīkstoņi nodemonstrēja aizraujošu cīņu uz parketa, bet labāks bija pieredzes bagātākais Alens, kuram tiesneši piešķīra vienbalsīgu uzvaru (29-28, 29-27, 30-27).

Turpinājumā sacentās vīri smagsvaru kategorijā (līdz 120,2 kilogramiem) Džians Viliante un Moriss Grīns. Trešajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Grīns, kurš pirms tam no Viliantes bija saņēmis kārtīgu sitienu, no kura cīņa jau priekšlaicīgi varēja beigties.

Cīņas vakara otra galvenā cīņa bija starp "šovmeni" Maiku Periju un Mikiju Gallu, svara kategorijā līdz 77,1 kilogramam. Perijam uz UFC šovu nebija līdz treneru, tikai draudzene. Cīkstonis uzskata, ka viņam treneru palīdzība cīņas laikā nav nepieciešama. Visi trīs tiesneši vienbalsīgi uzvaru atdeva Perijam (29-28, 29-28, 29-28).

Vakara pēdējā cīņa bija saldais ēdiens UFC faniem. Savā starpā tikās jaunzēlandietis Dens Hukers un amerikānis Dastins Porjē. Cīņa tika aizvadīta vieglajā svara kategorijā (līdz 70,3 kilogramiem).

Pirmo raundu veiksmīgāk aizvadīja Hukers, izpildot vairākus sitienus pa Porjē kājām. Otrais raunds bija ļoti sīvs starp abiem cīkstoņiem, abi viens otram sarūpēja asiņainas brūces. Trešajā raundā cīņa pirmo reizi tika novesta uz parketa, kur Hukeram bija dominējošāka pozīcija pret Porjē. 

Priekšpēdējā raundā Porjē bija ļoti tuvu, lai cīņu priekšlaicīgi beigtu, cenšoties izlauzt Hukeram roku. Pēdējā raundā veiksmīgāks bija Porjē, kurš izdarīja divreiz vairāk nozīmīgu sitienu, nekā jaunzēlandietis Hukers. Cīņas beigās tiesneši  vienbalsīgi uzvaru atdeva Porjē (48-47, 48-47, 48-46).

Nākamie cīņu šovi (11., 15., 18. un 25. jūlijā)  notiks uz "Cīņu salas" (Jāsas salā, Abū Dabī, Apvienotajos Arābu Emirātos).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu