Robens plāno atsākt profesionāla futbolista karjeru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/LETA

Nīderlandes futbola leģenda Arjēns Robens sestdien paziņoja, ka plāno atgriezties futbola laukumā un, visticamāk, spēlēs "Groningen" vienībā, kur uzsāka profesionāļa gaitas.

Robens pērn paziņoja par karjeras beigām. Pagājušajā vasarā viņam noslēdzās līgums ar Minhenes "Bayern" un jau iepriekš bija zināms, ka abas puses sadarbību neturpinās.

Robens savu pirmo profesionālo klubu pameta 2002.gadā, un kopš tā laika ar Eindhovenas PSV, Londonas "Chelsea", Madrides "Real" un Minhenes "Bayern" spēja izcīnīt katras valsts čempionu titulu. 

Visilgāk nīderlandietis nospēlēja Mihenes klubā, kurā desmit gados komandai palīdzēja izcīnīt astoņas uzvaras bundeslīgas čempionātā. Tāpat viņš Vācijas klubā 2013.gadā tika kronēts par UEFA Čempionu līgas uzvarētāju.

Robens norādīja, ka jūtas motivēts atgriezties laukumā, bet no sākuma esot jāatgūst sportiskā forma.

"Vēlos atgriezties, spēlējot "Groningen" rindās, bet neesmu pārliecināts, ka tas notiks. Par vienu gan esmu pārliecināts - būšu klāt jau pirmajā nākamās sezonas treniņā," vēsta kluba mājaslapā publicētais video.

"Mans sapnis ir spēlēt šajā komandā, taču neesam līdz tam vēl tikuši. Par to gan nav liegts sapņot. Savas gaitas kluba akadēmijā uzsāku 12 gadu vecumā, bet debiju piedzīvoju četrus gadus vēlāk pret PSV."

Uz stadiona ir izvietots sauklis "Arjēn, seko savai sirdij". Futbolists nenoliedza, ka šis aicinājums viņu patiesi uzrunājis, tāpēc nīderlandietis nolēmis atgriezties mājās.

2010.gadā pussargs tika atzīts par Vācijas gada futbolistu, bet Minhenes komandā viņš 309 spēlēs guva 144 vārtus.

Nīderlandes izlasē pussargs aizvadīja 96 spēles un guva 37 vārtus. Kopā ar valstsvienību viņš aizkļuva līdz 2010.gada Pasaules kausa finālam, bet četrus gadus vēlāk izcīnīja trešo vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu