CAA atklāj, kādus priekšmetus lidmašīnās drīkst pārvadāt tikai rokas bagāžā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Latvijā 2019. gadā aviācijā visbiežāk iespējamus drošības apdraudējumus radīja bīstami priekšmeti pasažieru bagāžā, vēsta "Latvijas Radio".

Aviopārvadājumiem atsākoties, Civilās aviācijas aģentūra (CAA) atgādina, ka ierīču uzlādes baterijas vai "power bankas", kā arī litija jonu baterijas lidmašīnās nedrīkst pārvadāt nododamajā bagāžā. 

Skenēšanas laikā pamanot šādu ierīci, to no nododamās bagāžas izņems, uzsver Civilās aviācijas aģentūras pārstāvis Aivis Vincevs.

"Cilvēki nezina vai arī pirms tam neizlasa noteikumus. Pērkot biļeti, aviokompānijas informē, ka, litija jonu baterijas vai brīnumsvecītes lidmašīnā ir aizliegts turēt nododamajā bagāžā. Tomēr arī Latvijā pagājušajā gadā gandrīz ir dubultojies to gadījumu skaits, kad no nododamās bagāžas izņemtas litija jonu baterijas, ko cilvēki ir mēģinājuši pārvadāt nododamajā bagāžā. Litija jonu baterijas drīkst ņemt līdzi lidmašīnā rokas bagāžā, tātad lidmašīnas salonā," skaidro Vincevs.

"Tas ir saistīts ar drošuma apstākļiem, jo šīs baterijas mēdz uzkarst un pašaizdegties, un lidmašīnu apkalpe ir attiecīgi apmācīta, lai šo ugunsgrēku ātri lokalizētu un novērstu drošības riskus," norādīja CAA pārstāvis.

Vincevs skaidro: "Savukārt, šādai baterijai uzkarstot nododamajā bagāžā, ir apgrūtināta iespēja operatīvi reaģēt un nodzēst šādu ugunsgrēku. Visbiežāk šādos gadījumos gaisa kuģim jāveic ārkārtas nosēšanās."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu