Dubras pārstāvētā "Oleksandriya" Ukrainas premjerlīgā zaudē pozīciju zemāk esošajai "Kolos"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Dubra
Kaspars Dubra Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas futbola izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā vienība "Oleksandriya" sestdien Ukrainas premjerlīgas vadošajā grupā piedzīvoja zaudējumu pret pozīciju zemāk esošo "Kolos".

"Oleksandriya" viesos ar 1:2 (0:2) atzina "Kolos" pārākumu.

Dubra laukumā pavadīja visas 90 minūtes, taču ar rezultativitāti neizcēlās.

Kovalvikas komandai uzvaru jau pirmajā puslaikā nokārtoja Volodimirs Lisenko, kurš bija precīzs 20. un 29.minūtē. Viesu klubā goda vārtus otrā puslaika trešajā minūtē iesita Kirils Kovaļecs.

Spēles otrajā nogrieznī abas klubi apmainījās ar rupjībām, tiesnesim vairākkārt parādot dzelteno kartīti, taču dueļa rezultāts palika nemainīgs.

Sestdienas otrajā duelī pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Luhanskas "Zorja" viesos spēlēja bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar čempioni Doņeckas "Šahtar".

Cigaņiks pirmo reizi pēc sezonas pārtraukuma izpelnījās vietu komandas starta vienpadsmitniekā un laukumā pavadīja 65 minūtes. Komandas sociālajos tīklos publicētā informācija liecina, ka pussargs šo maču pavadīja centra aizsarga pozīcijā.

Doņeckas "Šahtar" panākums pār "Oleksandriya" 20.jūnija mačā "ogļračiem" ļāva izcīnīt uzvaru vietējā čempionātā. "Šahtar" par Ukrainas čempioni kronēta 13 reizes, tajā skaitā pēdējos četrus gadus. "Ogļrači" tikai par divām trofejām atpaliek no Ukrainas titulētākās komandas Kijevas "Dinamo".

Ukrainas premjerlīgā komandām šosezon atlikušas četras spēļu kārtas. Starp sešām komandām, kas sezonu turpina vadošajā grupā, līdere ar 72 punktiem 28 spēlēs ir Doņeckas "Šahtar", tālāk ar 55 punktiem seko Kijevas "Dinamo", bet 53 punkti ir Luhanskas "Zorja", kas par trim punktiem apsteidz Čerņihivas "Desna". "Oleksandriya" ar 43 punktiem atrodama piektajā pozīcijā.

Ukrainas čempionātā katra no 12 komandām aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura pirmās sešas vienības turpina cīņu par titulu, bet sešas vājākās komandas spēkojas par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā. Arī otrajā posmā komandas aizvada divu apļu turnīru.

Šīs sezonas Ukrainas kausa izcīņā Latvijas futbolistu pārstāvētās komandas vairs nepiedalās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu