Mančestras "City" nākamajā spēlē godinās Anglijas čempioni "Liverpool"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Liverpool" futbolisti.
"Liverpool" futbolisti. Foto: James Wilson/Sportimage/PA Images

Mančestras "City" nākamajā futbola premjerlīgas spēlē godinās Anglijas čempioni "Liverpool" ar tradicionālo goda sardzi.

Futbolā pieņemts, ka čempionu pretinieki nākamajā spēlē ar futbolistu aleju un aplausiem godina titula ieguvējus. "Liverpool" titulu nodrošināja ceturtdien, kad tās sīvākā konkurente "City" ar 1:2 piekāpās Londonas "Chelsea".

Ceturtdien abas komandas tiksies Mančestras kluba mājvietā "Etihad", un "City" vienībai būs pienākums godināt savus pretiniekus. Tiesa, ņemot vērā ierobežojošos pasākumus, bija bažas, ka tradicionālā goda sardze varētu nenotikt sociālās distancēšanās prasību dēļ.

"City" galvenais treneris Žuzeps Gvardiola apstiprināja, ka ceturtdien liverpūlieši tiks pelnīti apsveikti.

"Protams, ka būs goda sardze. Centīsimies neaizmirstami godināt "Liverpool", kad viņi ieradīsies mūsu mājās. Darīsim tā, jo viņi to ir pelnījuši," pauda Gvardiola.

"Liverpool" futbolisti Anglijas čempionu tronī atgriezās pēc 30 gadu pārtraukuma.

Liverpūles vienība par Anglijas čempioni kronēta 19 reizes. Pirmais tituls tika izcīnīts 1901.gadā, bet līdz šodienai pēdējais - 1990.gadā. Īpaši veiksmīga ēra bija pagājušajā gadsimtā no septiņdesmitajiem līdz deviņdesmitajiem gadiem, kad 18 gadu laikā tika izcīnīti 11 čempiontituli, tajā skaitā trīs pēc kārtas.

Premjerlīgas ērā liverpūliešiem šis ir pirmais čempiontituls.

Iepriekšējās divas sezonas par premjerlīgas čempioni tika kronēta Mančestras "City" komanda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu