"Viņa tur stāvēja un mirdzēja." ASV iedzīvotāji dalās baisos stāstos par "dzīvošanu kopā ar spokiem" (11)

Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Covid-19 pandēmijas laikā, kad tika noteikti dažādi ierobežojumi, daudzi cilvēki dzīvoja pašizolācijā kopā ar saviem tuviniekiem. Tiesa, šo ierasto mieru vairākiem cilvēkiem iztraucēja dažādas paranormālās parādības, vēsta portāls "The New York Times".

Adriana Gomesa stāsts

Gomess ar savu draudzeni dzīvoja Losandželosā un pirmajās karantīnas dienas bija nepieciešams laiks, lai aprastu ar jauno situāciju. Viņi strādāja attālināti, gatavoja ēst, devās pastaigās dabā un pat salaboja pirms krietna laika saplīsušo izlietni.

Kādā naktī durvju rokturis sāka sparīgi raustīties un tas bija tik skaļi, ka Gomess to varēja sadzirdēt pat no otra dzīvokļa gala. Kad viņš piegāja pie durvīm, tur neviena nebija.

Aprīļa vidū Gomess gulēja guļamistabā, kad pie loga sāka dauzīties kāda ēna - logs bija aizvērts un kaķi neatradās istabā. Ēna bija nekustīga, ārā nebija vēja, kas varēja logā iepūst koku zarus. Vīrietis nodomāja, ka tā bijusi zemestrīce.

"Es paslēpos zem segas, kā tas bieži redzams šausmu filmās, jo biju ārkārtīgi izbijies," atminējās Gomess.

Pāris iepriekš nebija ievērojis nekādas īpatnības, taču tagad viņi sāka saklausīt, ka kāds staigā pa telpām, kas atrodas virs viņu dzīvokļa. Patiesība bija baisa, jo... neviens virs viņiem nedzīvoja.

"Esmu racionāls cilvēks un mēģināju loģiski izskaidrot, kas varētu būt tas, kas visas šīs aktivitātes dara.

Man atbildes nebija. Tad sāku apjaust, kas tas ir kaut kas paranormāls," stāstīja 26 gadus vecais IT speciālists.

Patrika Hinda stāsts

Pirms izsludinātās karantīnas Ņujorkā 42 gadus vecais Hinds kopā ar savu vīru un meitu pameta Manhetenu, lai pavadītu sešas nedēļas piemīlīgā kotedžā Masačūsetsas štata rietumos.

Kādu nakti Patriks pamodās ap pulksten trijiem naktī, jo viņš bija izslāpis. Kad viņš nokāpa lejā uz virtuvi, viņš ievēroja baltu vīrieti, kurš bija aptuveni 50 gadus vecs. Tēls bija ģērbies novalkātā Otrā pasaules kara militārajā formastērpā un sēdēja pie galda.

"Sākotnēji tas šķita normāli, bet sekundes laikā es sapratu, kas notiek. Kad pagriezos, tēls jau bija izgaisis," atminējās Patriks.

"Situācija nemaz nešķita draudīga. Man pat nākamajā rītā neienāca prātā to izstāstīt savam vīram," sacīja Hinds.

Medisonas Hilas stāsts

Medisona kopā ar savu puisi pandēmiju pavadīja Itālijā, Florencē. Viņai vienmēr ir šķitis, ka viņu dzīvoklis ir apsēsts. Paranormālās aktivitātes bieži novērotas tieši vannasistabā un 24 gadus vecajai skolotājai vienmēr šķiet, ka kāds viņu novēro - te pēkšņi aizcērtas durvis, kāds nomet dvieļus vai dzirdama soļošana.

Kādā naktī viņa pamodās un uz sava naktsskapīša ieraudzīja mantas. Viena no lietām bija kameras lēca, kuru viņa bija atvedusi līdzi no ASV, taču to pazaudēja. Te, pēkšņi, tā stāvēja viņas acu priekšā.

Kopš tā brīža vairākas lietas pāra dzīvoklī mainījušas savu atrašanās vietu.

Kerija Danlopa stāsts

Kerijs kopā ar draudzeni mitinās vienistabas dzīvoklī Kvinsā. 31 gadu vecais vīrietis ir sociāli aktīva persona un pirms pandēmijas daudz laika pavadīja ārpus mājas. Viņš uzskata, ka pirmo reizi spoka klātbūtni sajutis 2019. gada vasarā, taču pēc pandēmijas sākuma paranormālās aktivitātes pieņēmušās spēkā.

Kerijs nakts vidū iegāja tualetē un redzēja, ka no viņa rokas stiepiena attālumā atrodas zaļgans sievietes tēls, kas mirdzējis. Līdz ko vīrietis ieslēdza gaismu - tēls pazuda.

Danlopa paziņa, kas iepriekš mitinājās šajā pašā dzīvoklī, arī novēroja tādu pašu sievietes rēgu - maza auguma aziāte.

Kādā naktī Kerijs sajuta, ka viņa draudzene gultas kājgalī sāk viņam ņemt nost segu. Pēc tam viņš sajuta, ka viņa iekāpj gultā un Kerijs uzsauca, lai draudzene izbeidz, taču viņa neatsaucās. Kad Kerijs bija pamodies, draudzene iznāca no tualetes un beigās izrādījās, ka tas bija iepriekš minētās sievietes rēgs.

Danieles stāsts 

Sieviete nevēlējās savu uzvārdu atklāt, jo to neatļauj darbs. 39 gadus vecā advokāte kopš ziemas bija sasirgusi ar smagu slimību un atveseļojās Ričmondā, Britu Kolumbijas provincē. 

Viss sācies februārī, kad sieviete vairākas reizes cēlusies naktī augšā, lai izslēgtu gaismu viesistabā, taču spoks turpināja to ieslēgt atkal un atkal. Tad Daniele nobļāvusies, lai rēgs tā vairs nedarot.

Pēc tam tika ieslēgta arī dzīvojamās istabas gaisma, kuru Daniele nekad neslēdza iekšā. Tāpat viņa arvien biežāk dzirdēja sievietes un vīrieša balsis, taču teikto saprast nebija iespējams.

Tāpat brīvajā brīdī Daniele nodarbojās ar šūšanu un vienā reizē, kad viņa bija tikpat kā beigusi šūt sejas maskas, auduma gabali pēkšņi pazuduši. Pēc tās reizes sieviete izmeklējusies visā mājā auduma gabalus, taču tos tā arī nekad vairs nav redzējusi.

Ekspertu viedoklis

Džons Tīnijs sevi uzskata par paranormālo aktivitāšu speciālistu un pētnieku. Pēc viņa datiem katru mēnesi ASV iedzīvotāji aptuveni divas līdz piecas reizes ziņo par spoku apsēstām mājām. Covid-19 pandēmijas laikā šie dati esot pat pieckāršojušies. 

"Uzskatu, ka tas ir savā veidā saistīts ar cilvēku paaugstināto trauksmi, ar mūsu modrību," sacīja Tīnijs.

"Agrāk cilvēki devās uz darbu un nezināja, ka pa dienu māja uzsilst. Tagad viņi daudz biežāk ir mājās un nav pieraduši pie netradicionālām skaņām. Nav tā, ka māja tās skaņas neizdvesa iepriekš, patiesība ir tāda, ka cilvēki tam vienkārši nepievērsa uzmanību," viedokli pauda Tīnijs.

Savukārt Ziemeļkarolīnas universitātes asociētais profesors Kurts Grejs ikdienā nodarbojas ar pētniecību, kurā atklāj nianses par to, kā cilvēki uztver citu subjektu, dzīvnieku vai mirušo darbības.

"Karantīnas laikā mēs tiekam norobežoti gan fiziski, gan psiholoģiski. Mūsu iekšējā pasaule sašaurinās. Cilvēks ir iesprostots mājās un vēlas sajust cilvēcisku kontaktu," skaidroja Grejs.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu