Basketbolists Zaķis karjeru turpinās Vācijas pēc spēka otrajā līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronalds Zaķis
Ronalds Zaķis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas basketbolists Ronalds Zaķis, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Kurzemes vienību "Ventspils", nākamsezon spēlēs Vācijas pēc spēka otrajā līgā, pārstāvot Rostokas "Seawolves" vienību.

Zaķis "Ventspils" komandai pievienojās 2006.gadā, bet pirms tam vairākus gadus bija arī "Ventspils Augstskolas" basketbola komandas audzēknis. Viņš uz īsu brīdi pievienojies "VEF Rīga" komandai, pēc tam devās leģionāra gaitās uz Slovēnijas komandu Ļubļanas "Union Olimpija", bet 2016.gadā atkal atgriezās Ventspilī.

2018.gadā ventspilnieki ar Zaķi līgumu pagarināja uz vēl diviem gadiem.

Zaķis kopā ar ventspilniekiem izcīnījis trīs Latvijas čempiona titulus un kļuvis arī par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu.

Sportista jaunā darba vieta atzīmē arī latvieša paveikto jauniešu vecuma izlasēs, kad Zaķis U-20 Eiropas čempionātā vidēji spēlē izcēlās ar teju 25 punktiem, kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

"Redzēju Zaķi aizvadītās sezonas FIBA Eiropas kausa ceturtdaļfinālā un man patika viņa fiziskā spēle," klubs citē galvenā trenera Dirka Bauermana teikto. "Neraugoties uz viņa auguma parametriem, Zaķis ir kustīgs spēlētājs ar lielisku spēles izpratni. Tāpat viņa bijušās komandas treneris spēlētājam ļāva mest tālmetienus, ko Zaķis aizvadītajā sezonā darīja ar 40% precizitāti. Tas viņu padara par ļoti interesantu spēlētāju, jo, ja centrs var izpildīt tālmetienus, zem groza vairāk vietas ir mazajiem spēlētājiem."

"Spēlētājs nāk no veiksmīgām organizācijām, kas saprot, kā jāizcīna uzvaras. Viņš ilgus gadus pārstāvējis "Ventpils" klubu, kā arī guvis pieredzi izlasē, kas mums ir ļoti būtiski."

Gandarījumu par iespēju spēlēt Vācijas komandā pauda arī pats Zaķis. "Vienmēr ir patīkami spēlēt komandā, kurai ir lielas ambīcijas. Ceru, ka kopējiem spēkiem spēsim sasniegt nospraustos mērķus," apņēmības pilns bija basketbolists. "Ar nepacietību gaidu jauno sezonu un iespēju spēlēt pie tik lieliska speciālista kā Bauermans."

Pagājušajā sezonā Zaķis Igaunijas-Latvijas basketbola līgas apvienotajā čempionātā 22 mačos vidēji guva 13 punktus, kas bija labākais sniegums Kurzemes vienībā. Tāpat viņš caurmērā izcīnīja 5,1 bumbu zem groza, kā arī atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

FIBA Eiropas kausā viņš 12 spēlēs caurmērā guva 11,5 punktus un izcīnīja 6,2 atlēkušās bumbas.

Ventspilnieki FIBA turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā.

Pieaugušo izlasē Zaķis kopumā aizvadījis desmit spēles.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu