Tiešraides arhīvs ⟩ Protests pie Baltkrievijas vēstniecības (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aptuveni 20 cilvēku pirmdien, 29. jūnijā, pie Baltkrievijas vēstniecības Jēzusbaznīcas ielā 12 piketē pret valstī notiekošajām represijām pret opozīcijas līderiem un aktīvistu arestiem, novēroja TVNET.

Šogad 9. augustā plānotas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas. Pasākuma organizatori - Mārtiņš Vaivars, Reinholds Pirags un Darja Skakouskaja - norāda, ka "Eiropas pēdējais diktators" Aleksandrs Lukašenko ir bijis pie varas jau 26 gadus. Lukašenko popularitāte šobrīd ir ļoti zema, kas pašreizējai varai ir licis priekšvēlēšanu periodā uz opozīcijas aktivitātēm reaģēt ar sen neredzētām represijām.

Pasākuma organizatori norāda, ka vairāki vadošie opozīcijas kandidāti un aktīvisti jau ir tikuši nepamatoti apcietināti.

Tādēļ pirmdienas vakarā tiek organizēta klātienes tikšanās pie Baltkrievijas vēstniecības, lai kopīgi pieprasītu trīs lietas - nekavējoties atbrīvot politieslodzītos Baltkrievijā, tai skaitā opozīcijas izvirzītos prezidenta amata kandidātus, nodrošināt brīvas un taisnīgas Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas, kā arī Latvijas Valsts prezidentam, Ministru prezidentam, ārlietu ministram nekavējoties publiski nosodīt Baltkrievijas varas veiktās represijas priekšvēlēšanu periodā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu