Covid-19 ⟩ "Šis vēl nav ne tuvu beigām." PVO brīdina, ka "ļaunākais vēl sekos" (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Pasaules veselības organizācija (PVO) pirmdien, 29. jūnijā, brīdinājusi, ka "ļaunākais vēl sekos" saistībā ar Covid-19 pandēmiju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss sacīja, ka vīruss var inficēt vēl daudzus cilvēkus, ja valdības nesāks ieviest pareizās vadlīnijas.

Viņa vēstījums saglabājas "testēt, izsekot, izolēt un noteikt karantīnu".

"Mēs visi gribam, lai šis beidzas. Mēs visi gribam turpināt savas dzīves. Bet skarbā realitāte ir tāda, ka šis vēl nav ne tuvu beigām," tiešsaistes brīfingā sacīja Gebreiesuss. "Kaut gan daudzas valstis panākušas progresu, globāli pandēmija īstenībā paātrinās."

Viņš arī aicināja valstu valdības sekot Vācijas, Dienvidkorejas un Japānas piemēriem, kuriem izdevās ierobežot uzliesmojumus, izmantojot plašu testēšanu un kontaktpersonu izsekošanu.

Kopš jaunā koronavīrusa uzliesmojuma pagājušā gada nogalē Ķīnā visā pasaulē konstatēti vairāk nekā 10 miljoni saslimšanas gadījumu. Ar Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis pusmiljonu.

Puse gadījumu konstatēti ASV un Eiropā, taču vīruss strauji izplatās Amerikās. Tas skar Dienvidāziju un Āfriku, kur saslimšanas gadījumu augstākais punkts netiek gaidīts līdz augusta beigām.

Kuras valstis Covid-19 skāris vissmagāk?

ASV konstatēti vairāk nekā 2,5 miljoni inficēšanās un aptuveni 126 000 nāves gadījumi, kas ir vairāk nekā jebkur citur pasaulē. Pēdējo nedēļu laikā ASV štatos, kuros atcelti ierobežojumi, it īpaši valsts dienvidos, novērojams straujš jaunu inficēšanās gadījumu pieaugums.

Jauno gadījumu skaita kāpums licis atkārtoti ieviest ierobežojumus uzņēmumiem Teksasā, Floridā un citos štatos.

Otrs lielākais konstatēto gadījumu skaits ir Brazīlijā, kur inficējušies 1,3 miljoni, bet miruši vairāk nekā 57 000 cilvēku. Pirmdien valsts galvaspilsētā Braziljā izsludināts ārkārtas stāvoklis strauja jauno gadījumu pieauguma dēļ.

Tāpat kā lielā daļā valsts, vietējās varasiestādes šomēnes Braziljā atcēla daļu no ierobežojumiem.

Trešā smagāk skartā valsts ir Krievija, kur reģistrēti vairāk nekā 640 000 inficēšanās un 9000 nāves gadījumi.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu