No trešdienas sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā nebūs obligātas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

No trešdienas, 1. jūlija, sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā nebūs obligātas, paredz otrdien Ministru kabineta akceptētie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Sejas aizsargmasku nēsāšanai sabiedriskajā transportā tiek saglabāts rekomendējošs raksturs. 

Tāpat valdības apstiprinātie grozījumi paredz, ka no augusta āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem nevis 1000, kā bija noteikts iepriekš. 

Valdības atbalstītie grozījumi arī paredz atteikšanos no laika ierobežojumiem āra pasākumos, saglabājot laika ierobežojumus pasākumiem iekštelpās. 

Tāpat arī sabiedriskās ēdināšanas iestādēs noteiktā vienam klientam paredzētā telpa tiek samazināta no līdz šim noteiktajiem četriem kvadrātmetriem uz trīs kvadrātmetriem.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka šie atvieglojumi ir iespējami, pateicoties labajiem epidemioloģiskās situācijas rādītājiem un zemajai saslimšanai ar Covid-19 Latvijā. 

"Jāsaprot, ka šie atvieglojumi ir uz laiku - ja epidemioloģiskā situācija pasliktināsies, tad nāksies atgriezties pie šiem ierobežojumiem," piebilda Viņķele. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu