"Negribēju būt tikai Mihaela dēls." Šūmahera dēls Miks par tēvu un savu karjeru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Šūmahers
Miks Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

Leģendārā pilota Mihaela Šūmahera dēls Miks 21 gada vecumā ir uzņēmis apgriezienus, lai motosporta aprindās tik ļoti slavenais uzvārds atkal nonāktu F-1 aprindās. "Under Armour" mājas lapā publicētajā stāstā Miks atminas sava tēva ietekmi uz viņa karjeru.

Miks neslēpj, ka arī viņš, līdzīgi kā tēvs, ir gatavs darīt visu, lai izcīnītu uzvaru. Jaunais pilots atklāj, ka viņam ir jāuzvar pat tik vienkāršas sacensības kā skrējienā līdz nākamajam kokam vai "īkšķu duelis".

Kā stāsta pats Miks, viņš autosportā esot jau no trīs gadu vecuma, kad tēvs viņu pirmo reizi iesēdinājis mini kartingā. To, ka viņš vēlas būt profesionāls pilots, Miks esot sapratis aptuveni 12 gadu vecumā, tomēr sacīkstēs startējis ar vārdu Miks Betčs, pieņemot savas mātes pirmslaulības uzvārdu.

"Es izmantoju dažādus vārdus, lai sacīkstēs maskētos. Negribēju būt tikai Mihaela dēls. Gribēju progresēt bez šīs slavas. Tiesa, nejūtu spriedzi turpināt nest savas ģimenes vārdu. Lielākais stress nāk no domāšanas par to, ko es pats izdarīju nepareizi un, kā varu progresēt," raksta Miks.

Jaunais sportists gan savu tēvu nekad nav uztvēris tikai kā pasaules labāko pilotu: "Cilvēki žurnālos redzēja tikai mana tēva "slaveno" daļu, ko es pilnībā saprotu. Viņš tomēr vinnēja piecus titulus pēc kārtas. Un tas ir satriecoši, vai ne? Bet es nekad uz viņu neskatījos tikai kā uz pasaules labāko pilotu. Pirmkārt, un tā tas būs vienmēr, viņš ir mans tēvs un nevienu viņa mācību neesmu ignorējis."

Viena no atziņām, ko Miks guvis no sava tēva ir pārāk nešaustīt sevi pēc neveiksmēm, kā arī nepalikt pārāk lielīgam pēc uzvarām. Šādu padomu Miks ņēmis līdzi trasē arī sacenšoties F-3 čempionātā.

"Pat tad, kad 2018. gada F-3 čempionātā pirms 15. sacīkstes biju desmitajā vietā, man tik un tā bija pārliecība, ka šis ir mans gads," raksta Šūmahers jaunākais, kurš tik tiešām minēto čempionātu arī uzvarēja.

Tomēr 2019. gada debija F-2 čempionātā esot bijusi grūtāka arī no fiziskā aspekta, jo mašīna esot ievērojami smagāka, līdz ar to jaunam pilotam bija jāiegulda daudz darba svaru zālē, lai uzlabotu savu ķermeņa augšdaļas muskulatūru.

"Savā otrajā gadā [F-2 čempionātā] strādāšu pie kļūdu samazināšanas, kā arī riska izvērtēšanas. Tas būs svarīgs gads, bet esmu gatavs. Esmu pārliecināts par sevi un mīlu to, ko daru. Es ar to tomēr nodarbojos jau 18 no savas dzīves 21 gada," nobeigumā rakstīja Šūmahers jaunākais.

Jau pieminētajā debijas sezonā F-2 Miks Šūmahers čempionātu noslēdza ar 53 punktiem, kas jaunajam vācietim deva 12. vietu kopvērtējumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu