Gutkovskis oficiāli pievienojies ekstraklases komandai "Rakow"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Bruk-Bet Termalica (@BB_Termalica/Twitter)

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis oficiāli papildinājis Polijas ekstraklases komandas Čenstohovas "Rakow" rindas, ziņo klubs.

Gutkovskis līgumu ar "Rakow" noslēdza gada sākumā, tomēr vienošanās paredzēja, ka futbolists uz Čenstohovas klubu pāries jūlijā. Līgums noslēgts līdz 2022.gada 30.jūnijam, taču klubam ir tiesības to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Kā intervijā klubam atklāj Gutkovskis, pirmā diena komandām viņam bijusi ļoti patīkama.

"Kamēr nevaru piedalīties mačos, tikmēr izmantoju iespēju, lai labāk iepazītos ar komandas biedriem. Šobrīd visa uzmanība tiek veltīta tam, lai būtu labā formā, sākot gatavoties 2020./2021.gada sezonai," klubs citē Gutkovska teikto.

Pirmais treniņš Latvijas uzbrucējam bijis augstā intensitātē, un viņš iemācījies daudz jaunu tehnisko elementu.

"Katram futbolistam ir atšķirīgi uzdevumi. Rūpīgi jāseko līdzi trenera norādēm un jāpielieto tās praksē. Pamazām apgūstu spēles sistēmu, skatos uzbrucēju darbu, mācos no viņiem un pakāpeniski dodos uz priekšu," stāsta Gutkovskis.

Kā uzbrucējam viņam labprātāk patīk aizskriet brīvajā zonā un saņemt bumbu aiz aizsargu muguras.

"Tāpat neesmu no sliktākajiem divcīņās. Pirmkārt, šeit esmu ieradies, lai gūtu vārtus. Domāju, ka ekstraklasē pieradīšu ātrāk nekā pirmajā līgā. Ekstraklasē ir sarežģītāks futbols, kas man patīk, salīdzinot ar pirmo līgu, kur pārsvarā ir spēka spēle," secina Gutkovskis.

25 gadus vecais Gutkovskis šajā sezonā Ņidzicas "Termalica" sastāvā Polijas pēc spēka otrajā līgā guvis 12 vārtus, kas labāko bombardieru sarakstā dod dalītu trešo vietu. Ņidzicas vienību viņš pārstāv kopš 2016.gada pavasara, nedaudz vairāk kā divas sezonas spēlējot ekstraklasē.

Iepriekšējā pieturvieta karjerā viņam bija Latvijas klubs "Skonto". 2014.gada sezonā "Skonto" rindās ar 28 gūtajiem vārtiem Gutkovskis kļuva par virslīgas labāko vārtu guvēju.

Latvijas izlases rindās futbolists aizvadījis 18 spēles, kurās vārtus nav guvis.

"Rakow" šobrīd ieņem pirmo vietu ekstraklases otrā posma otrajā grupā un ir saglabājusi vietu Polijas augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu