Viņš mira zem garāžas durvīm. Tallinā par četrgadīga bērna nāvi tiesās kādas apkalpojošās firmas darbiniekus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Oktobrī sāksies tiesas process pret diviem apkalpes uzņēmuma darbiniekiem, kuriem izvirzītas apsūdzības saistībā ar bērna nāvi Tallinā, 2016. gada pavasarī, vēsta portāls "Postimees".

Tiesas sēdē otrdien, 30. jūnijā, Harju apriņķa tiesa lēma, ka apsūdzēto - 33 gadus vecā Daniela un 33 gadus vecā Andreja - tiesas process sāksies 6. oktobrī.

2016. gada 15. maijā Tallinā gāja bojā četrus gadus vecs bērns, kurš tika saspiests ar 123 kilogramus smagām garāžas durvīm. Krimināllietas izmeklēšanas laikā izrādījās, ka garāžas durvju spriegošanas atspere ir salauzta un durvīs nebija drošinātāju, kas neļautu tām nokrist.

Pēc prokurores Diānas Helilas teiktā, izmeklēšana bijusi sarežģīta.

"Prokuratūra uzskata, ka tika pārkāpti to darbinieku pienākumi, kuri 2015. gada septembrī veica apkopes darbus, jo viņi nepārbaudīja, vai garāžas durvju mehānisms ir aprīkots ar aizsardzību pret kritieniem un ir darba stāvoklī. Uzņēmuma darbiniekiem ir īpašas tehniskās zināšanas par durvju uzstādīšanu, darbību un apkopi, tāpēc bija jāparedz, ka ar atsperes problēmām šādas smagas durvis var nokrist, un tas apdraudēs cilvēku dzīvības," skaidrojusi Helila.

"Pirms negadījuma tika konstatēts, ka ir salauztas garāžas durvis, un dzīvokļu biedrība pieprasījusi tās salabot. Diemžēl notika traģēdija ar ārkārtīgi briesmīgām sekām, kas atņēma maza bērna dzīvību - durvīm nebija drošinātāju, kas tām neļautu nokrist," minējusi prokurore.

Pēc prokuratūras teiktā, nav iespējams vainot dzīvokļu biedrību vai tās priekšsēdētāju noziegumā, jo, uzzinājuši par garāžas durvju darbības traucējumiem, tie rīkojušies pareizi un operatīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu