Krievijas Vieglatlētikas federācijai nepietiek līdzekļi, lai samaksātu par antidopinga pārkāpumiem piešķirto sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgenijs Jurčenko
Jevgenijs Jurčenko Foto: AP/Scanpix

Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA), visticamāk, nokavēs sev iepriekš noteikto termiņu par soda naudas maksājuma veikšanu, ko desmit miljonu ASV dolāru apmērā iepriekš noteica Starptautiskā Vieglatlētikas savienība ("World Athletics").

VFLA par antidopinga pārkāpumiem saņēmusi desmit miljonu ASV dolāru naudas sodu. Tiesa, samaksājot pusi no soda, pārējie pieci miljoni dolāru būs jāmaksā tikai tad, ja divu gadu laikā tiks atkārtoti pārkāpti noteikumi.

Trešdien VFLA prezidents Jevgēņijs Jurčenko sarunā ar vietējo ziņu aģentūru TASS skaidroja, ka līdzekļi maksājumam nav atrasti. Organizācijas stabilitāti pamatīgi iešūpojusi koronavīrusa radītā pandēmija.

Tikmēr Krievijas sporta ministrs Oļegs Maticins vietējiem medijiem skaidroja, ka ministrijā ir saņemts lūgums no VFLA par iespēju pagarināt maksājuma termiņu. Ministrija šādu pašu aicinājumu nosūtījusi "World Athletics", aicinot starptautisko organizāciju vēl nepiešķirt papildu sankcijas par laikā neveikto maksājumu.

Jau martā "World Athletics" paziņoja, ka anulēs "neitrālo sportistu" iespēju, ja Krievija līdz 1.jūlijam nesamaksās sodu. 

Tāpat "World Athletics" iepriekš lēma, ka Tokijas olimpiskajās spēlēs tikai desmit Krievijas sportisti varēs startē zem neitrāla karoga.

"World Athletics" par sistemātiskiem dopinga pārkāpumiem diskvalificēja VFLA 2015.gadā un vairākkārt ir pagarinājusi soda termiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu